Halstrad tonfisk med yuzu-majo och rödbeta
08 dec, 2024
AvLouisa Lorang
Servera den halstrade tonfisken med yuzu-majo och rödbeta på ett friterat rispapper. Gott, lyxigt och otroligt vacker!
Annons
Halstrad tonfisk med yuzu-majo och rödbeta
För den som inte äter fisk kan du ersätta tonfisken med stekt tofu.
Annons
6 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
250 g tonfiskfilé
100 g sesamfrön (svarta och vita)
1 msk neutral olja till stekning
Inlagd rödbeta:
20 g färsk ingefära
1 dl risvinsvinäger
½ dl strösocker
1 rödbeta, ca 125 g
Yuzu-majonnäs:
100 g (1 dl) majonnäs
2 msk yuzujuice
1 tsk srirachasås
Till servering:
6 ark rispapper
Rikligt med neutral olja
Salt
1 näve färsk koriander
1 näve färsk mynta
1 lime
Gör så här:
- Inlagd rödbeta: Skala ingefäran och skär den i papperstunna skivor, gärna med mandolin. Värm vinäger och socker i en kastrull tills sockret smält. Lägg i ingefärsskivorna och låt lagen svalna. Skala och skär rödbetan i tunna, avlånga skivor, gärna med mandolin. Blanda rödbetan med ingefäran i lagen precis innan servering.
- Yuzu-majonnäs: Blanda majonnäs med yuzujuice och srirachasås. Smaka av.
- Tonfisk: Dela tonfisken i 6 bitar. Vänd dem i sesamfrön och stek dem hastigt i olja. De ska vara råa i mitten men krispiga på utsidan.
- Servering: Stek rispappret, ett ark i taget, i rikligt med olja i en kastrull så att det puffar upp. Det går väldigt snabbt och rispappret ska inte få färg. Låt rinna av på ett ugnsgaller och strö över lite salt. Lägg upp lite yuzu-majonnäs på en tallrik. Placera rispapperet ovanpå och droppa ytterligare lite majonnäs i rispappret. Lägg ingefära och rödbeta i rispappret. Dela tonfiskbitarna på mitten och lägg dem i rispappret. Dekorera med koriander och mynta. Servera med limeklyftor.
Foto: Columbus Leth
Annons