Harissakyckling med rostade grönsaker
06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Smaksätt kycklingen med kryddstark harissa och tillaga i ugnen med grönsaker. Det blir en uppskattad middag med mycket smak!
Annons
Harissakyckling med rostade grönsaker
Harissa är en het tunisisk chilipasta som ger fantastisk smak.
4 portioner
Annons
Du behöver:
4 paprikor (röd, gul och grön)
2 rödlökar
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
4 kycklingbröstfiléer med skinn
2 msk harissa (chilipasta)
Till servering:
3 dl couscous
1 kanelstång
1 tsk salt
3 dl vatten
1 knippe bladpersilja
Limedipp:
2 dl crème fraiche
1 lime
1 tsk flytande honung
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220°. Skölj paprikorna och skär dem i grova bitar. Skala rödlökarna och skär dem i klyftor. Blanda paprika och rödlök med olja i en skål och lägg dem i en smord ugnsform. Krydda med salt och peppar. Krydda kycklingbröstfiléerna med salt och peppar och pensla dem med harissa. Lägg kycklingbitarna ovanpå grönsakerna och stek i ugnen i ca 25 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
- Häll couscous, kanelstång och salt i en skål. Häll över kokhett vatten så att couscousen täcks och lägg ett lock eller en stor tallrik över skålen. Låt couscousen dra i 10 minuter. Ta bort locket och rör runt i couscousen med en gaffel för att göra den luftig. Ta bort kanelstången.
- Limedipp: Blanda crème fraiche med limesaft och honung och smaka av med salt och peppar.
- Till servering: Vänd runt grönsaker och kyckling. Strö över hackad persilja och servera med couscous och limedipp.
Foto: Columbus Leth
Annons