Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Harissakyckling med rostade grönsaker

06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på harissakyckling med rostade grönsaker
Smaksätt kycklingen med kryddstark harissa och tillaga i ugnen med grönsaker. Det blir en uppskattad middag med mycket smak!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Harissakyckling med rostade grönsaker

Harissa är en het tunisisk chilipasta som ger fantastisk smak.

Bjud på harissakyckling med rostade grönsaker

4 portioner

Annons

Du behöver:

4 paprikor (röd, gul och grön)
2 rödlökar
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
4 kycklingbröstfiléer med skinn
2 msk harissa (chilipasta)

Till servering:

3 dl couscous
1 kanelstång
1 tsk salt
3 dl vatten
1 knippe bladpersilja

Limedipp:

2 dl crème fraiche
1 lime
1 tsk flytande honung
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°. Skölj paprikorna och skär dem i grova bitar. Skala rödlökarna och skär dem i klyftor. Blanda paprika och rödlök med olja i en skål och lägg dem i en smord ugnsform. Krydda med salt och peppar. Krydda kycklingbröstfiléerna med salt och peppar och pensla dem med harissa. Lägg kycklingbitarna ovanpå grönsakerna och stek i ugnen i ca 25 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
  2. Häll couscous, kanelstång och salt i en skål. Häll över kokhett vatten så att couscousen täcks och lägg ett lock eller en stor tallrik över skålen. Låt couscousen dra i 10 minuter. Ta bort locket och rör runt i couscousen med en gaffel för att göra den luftig. Ta bort kanelstången.
  3. Limedipp: Blanda crème fraiche med limesaft och honung och smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Vänd runt grönsaker och kyckling. Strö över hackad persilja och servera med couscous och limedipp.

Foto: Columbus Leth

Annons