Panerad kyckling med ugnsrostad potatis
25 aug, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Panerad kyckling med ugnsrostad potatis och dressing är lyxlagad mat till minipris!
Annons
Panerad kyckling med ugnsrostad potatis
Kycklingen blir härligt spröd när den paneras och steks. Potatisen toppas med en enkel och god dressing.
4 portioner
Annons
Du behöver:
2 stora kycklingbröstfiléer
4 msk vetemjöl
1 ägg
50 g ströbröd
15 g parmesan
Salt och peppar
2 msk olivolja till stekning
Ugnsrostad potatis:
700 g potatis
1 msk olivolja
Salt och peppar
3 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
1⁄2 citron
Salt och svartpeppar
50 g rucola
Till servering:
50 g parmesan
Gör så här:
- 50 g parmesan Ugnsrostad potatis: Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisarna och skär dem i halvor eller skivor. Blanda potatisarna med olja och fördela dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och tillaga gyllene mitt i ugnen i 30 minuter.
- Skär kycklingfiléerna på längden så att det blir 4 bitar totalt. Banka kycklingbitarna platta med en kavel.
- Häll vetemjöl, ägg och ströbröd i olika djupa tallrikar. Riv parmesanosten fint och blanda den med ströbrödet. Krydda vetemjölet med salt och peppar.
- Vänd varje kycklingbit i mjölblandningen, sedan i äggsmeten och slutligen i ströbrödsblandningen så att de är helt täckta på båda sidor. Stek kycklingbitarna i olja i en stekpanna i 3–4 minuter på varje sida. Krydda dem med salt och peppar.
- Blanda olja, senap och citronsaft i en skål och smaka av dressingen med salt och peppar. Blanda rucolan med dressingen och potatisen.
- Servering: Använd en skål för att servera salladen och toppa med riven parmesan. Servera tillsammans med de knaprigt stekta kycklingbitarna.
Foto: Columbus Leth
Annons