Hasselnötspraliner med kolatryffel
19 mar, 2025
Våra hasselnötspraliner med seg kolatryffel och flingsalt kommer med en varning – de är beroendeframkallande! Tur att det blir många tryfflar!
Annons
Hasselnötspraliner med kolatryffel
Seg kolatryffel på en hasselnötsbotten – oemotståndligt!
25-30 stycken
Annons
Tid: 2,5 timme
Du behöver:
Botten:
200 g hasselnötskärnor
8 torkade dadlar, urkärnade
1 msk nutella
1 krm salt
Kolatryffel:
100 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
1 ½ dl vispgrädde
¾ dl sötad kondenserad mjölk
1 msk smör
Flingsalt
Gör så här:
- Rosta hasselnötterna i en panna på medelhög värme tills de blivit gyllene. Häll dem i en ren kökshandduk, gnugga tills skalet faller av. Lägg undan 10 hasselnötter och mixa resten av nötterna i en matberedare till ett fint pulver.
- Tillsätt dadlar, nutella och salt, mixa tills allt går samman. Tryck ut massan i en rektangulär form, ca 25 x 30 cm.
- Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde och kondenserad mjölk. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills chokladen smält. Blanda ner smöret och rör om.
- Finhacka de kvarvarande nötterna. Häll tryffeln över hasselnötsbottnen, strö över nötterna och lite flingsalt, plasta in och låt stå kallt i minst 2 timmar så att det stelnar.
Foto: Lisa Björner
Annons