Hemmagjord Nutella – på endast 4 ingredienser
05 jan, 2024
AvLinn Grubbström
AvBoel Ottmer
Ingen lyxfrukost är komplett utan Nutella men är det inte hög tid att satsa på att göra egen istället för att köpa? Busenkelt är det!
Annons
Hemmagjord Nutella
Egengjord hasselnötskräm är mycket godare än köpt, och det är inte svårt att göra.
Annons
1 burk
Du behöver:
200 g hasselnötskärnor
200 g mörk choklad
1/4 dl honung
1/2 tsk havssalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Sprid ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i ca 15 minuter. Gnugga dem i en torr kökshandduk för att få bort skalet. Grovhacka chokladen och smält den i en värmetålig skål över vattenbad. Låt den smälta chokladen svalna.
- Mixa nötterna i en mixer eller matberedare tills det börjar bli rinnande. Skrapa kanterna på mixern regelbundet för att se till att alla nötter mixas ordentligt. Blanda ihop nötsmör, choklad, honung och salt.
- Fyll nötsmöret i en ren burk. Om du vill ha en krämig och lite lösare kräm, förvara den i rumstemperatur. Om du vill ha en mer fast kräm kan du förvara den i kylskåpet.
Foto: Peter Kam
Annons