Hoisinkyckling med ris
06 okt, 2023
AvLinn Grubbström
Vi har kombinerat hoisinkycklingen med blomkål här men använd grönsakerna du föredrar och ät med en generös skål nykokat ris.
Annons
Hoisinkyckling med ris
En flaska hoisinsås är en enkel färdig smaksättare som är bra att ha hemma.
4 portioner
Annons
Du behöver:
1 blomkålshuvud
2 msk olja till stekning
2 kycklingbröstfiléer
3 dl ris
2 dl hoisinsås
2 salladslökar
Salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skölj och skär blomkålen i små buketter. Stek dem på medelvärme i hälften av oljan i ca 12 minuter, tills de mjuknat men har lite tuggmotstånd kvar. Lägg åt sidan.
- Skär kycklingfiléerna i munsbitar. Stek i resten av oljan i samma panna i ca 10 minuter tills de är genomstekta.
- Tillsätt hoisinsås och blomkål till kycklingen. Smaka av såsen med lite salt och peppar.
- Ansa salladslöken och skär i sneda bitar. Strö löken över kycklingen. Servera kycklingen med riset.
Foto: Peter Kam
Annons