Hummersallad med grape och avokado
06 sep, 2022
AvLouisa Lorang
Här är en hummersallad som har allt – krämig avokado, krispig sallad och syrlig grape. Toppa med koriander om du gillar det!
Annons
Hummersallad med grape och avokado
Hummer, krämig avokado och pigg grapefrukt gör det här till en sallad utöver det vanliga.
2 portioner
Annons
Du behöver:
1 kokt hummer (ca 800 g) marinad
½ dl limejuice
1 tsk socker
3 msk olivolja
2 msk finhackad färsk koriander
½ finhackad färsk grön chili
Salt
Sallad:
2 rosa grapefrukter
2 avokador
1 huvud hjärtsallat
Till servering:
1 näve färsk koriander
Gör så här:
- Knäck hummern, plocka ur köttet och skär i munsbitar.
- Dressing: Rör samman limejuice, socker och olja i en skål. Rör ner koriander och chili och krydda med salt.
- Sallad: Skär av skalet på grapefrukten, och skär köttet från hinnorna, så du får fina filéer. Arbeta över en skål så saften inte går till spillo. Pressa resten av saften ur frukterna på slutet. Skala avokadorna och skär köttet i tärningar. Blanda avokado, grapefruktkött och -juice.
- Servering: Skölj, torka och plocka sallaten. Lägg upp med hummer, grape och avokado och ringla dressing över. Toppa med koriander och servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons