Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Indiska räkor med bulgursallad

03 dec, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på indiska räkor med bulgursallad
columbus leth
Låt tandoorikryddan få mer plats i köket – krydda upp räkorna och servera med bulgursallad och yoghurtdressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #1 - Fish tacosBrand logo
Ännu bättre med Markiz #1 - Fish tacos

Indiska räkor med bulgursallad

Tandoorikryddan ger räkorna vacker färg och en exotisk doft.

Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter + tid för marinering

Du behöver:

400 g kungsräkor
3 msk tandoorikrydda
2 msk olivolja
1 ½ tsk salt

Bulgursallad:

200 g bulgur
1 rödlök
½ gurka
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
2 tsk flytande honung
Salt och peppar
1 näve hackad persilja

Yoghurtdressing:

½ gurka
1 vitlöksklyfta
1 näve hackad mynta
3 dl grekisk yoghurt, 10 %
1 tsk malen spiskummin
1 tsk limesaft
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Bulgursallad: Koka bulguren och låt den rinna av. Finhacka rödlöken och skär gurkan i små tärningar. Rör ihop olja, citronsaft och honung i en skål och smaka av med salt och peppar. Vänd ner grönsakerna, persiljan och dressingen i den varma bulguren och lägg upp salladen i en skål.
  2. Yoghurtdressing: Skär gurkan i mycket små tärningar. Pressa vitlöken, finhacka myntabladen. Rör ihop yoghurten med spiskummin, gurka, vitlök och mynta. Smaka av med limesaft, salt och nymalen peppar.
  3. Indiska räkor: Tina och låt räkorna rinna av. Rör ihop tandoorikryddan med olja och salt i en skål och vänd ner räkorna. Låt dem marinera i 15 minuter. Stek räkorna i olja i en panna i 5 minuter tills de är gyllene och genomstekta.
  4. Servering: Servera de indiska räkorna med ­bulgursallad och yoghurtdressing.

Foto: Columbus Leth

Annons