Indiska räkor med bulgursallad
03 dec, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Låt tandoorikryddan få mer plats i köket – krydda upp räkorna och servera med bulgursallad och yoghurtdressing.
Annons
Indiska räkor med bulgursallad
Tandoorikryddan ger räkorna vacker färg och en exotisk doft.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter + tid för marinering
Du behöver:
400 g kungsräkor
3 msk tandoorikrydda
2 msk olivolja
1 ½ tsk salt
Bulgursallad:
200 g bulgur
1 rödlök
½ gurka
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
2 tsk flytande honung
Salt och peppar
1 näve hackad persilja
Yoghurtdressing:
½ gurka
1 vitlöksklyfta
1 näve hackad mynta
3 dl grekisk yoghurt, 10 %
1 tsk malen spiskummin
1 tsk limesaft
Salt och peppar
Gör så här:
- Bulgursallad: Koka bulguren och låt den rinna av. Finhacka rödlöken och skär gurkan i små tärningar. Rör ihop olja, citronsaft och honung i en skål och smaka av med salt och peppar. Vänd ner grönsakerna, persiljan och dressingen i den varma bulguren och lägg upp salladen i en skål.
- Yoghurtdressing: Skär gurkan i mycket små tärningar. Pressa vitlöken, finhacka myntabladen. Rör ihop yoghurten med spiskummin, gurka, vitlök och mynta. Smaka av med limesaft, salt och nymalen peppar.
- Indiska räkor: Tina och låt räkorna rinna av. Rör ihop tandoorikryddan med olja och salt i en skål och vänd ner räkorna. Låt dem marinera i 15 minuter. Stek räkorna i olja i en panna i 5 minuter tills de är gyllene och genomstekta.
- Servering: Servera de indiska räkorna med bulgursallad och yoghurtdressing.
Foto: Columbus Leth
Annons