Jessica Frejs Quorn-gryta med dragonsås
4 portioner
Du behöver:
600 g Quorn Filéer
½ tsk salt
½ tsk peppar
2 msk rapsolja att steka i
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 dl vegetarisk fraîche
2 dl vegetarisk matgrädde
2 tsk mörk soja
1 msk äppelcidervinäger
4 msk torkad dragon
2 msk grönsaksfond
2 msk dijonsenap
8 bitar soltorkade tomater klippta i bitar
Tillbehör:
1 kg potatis, gärna rödskalig
olivolja
salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen i ½ cm skivor. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Salta och ringla över olivolja. Baka i ugn i cirka 25 minuter.
Hacka lök och vitlök. Salta och peppra filéerna och stek dem sedan i rapsolja. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare 5 minuter på medelvärme. Tillsätt vegetarisk fraîche, vegetarisk matgrädde, äppelcidervinäger, soja, grönsaksfond, senap, dragon och soltorkade tomater. Rör om så allt blandas väl och låt puttra 5 minuter.
Servera dragongrytan med Quorn Filéer och varm ugnsrostad potatis.
*Klimatberäknat recept
Klimatavtrycket för Jessicas recept är 0,47 kg CO2e per portion. Om receptet hade tillagats med kyckling i stället för Quorn hade avtrycket varit 0,53 kg CO2e. Det rekommenderade dagliga klimatavtrycket för mat per person är 2,5 kg CO2e.
Recept och foto: Quorn