Jordärtskockor med grönkålspesto
01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvLinn Grubbström
Jordärtskockor är en fantastiskt liten knöl med runt god smak. Servera med hemgjord grönkålspesto.
Annons
Jordärtskockor med grönkålspesto
Peston smakar lika gott till pasta.
4 portioner
Annons
Du behöver:
300 g jordärtskockor
Grönkålspesto:
100 g grönkål
25 g hasselnötter
25 g solrosfrön
25 g nyriven parmesan
1 dl olivolja
Salt och peppar
Stekt bröd:
4 skivor ljust bröd, gärna dagsgammalt
Olivolja
Salt
Till servering:
1 äpple
1 citron
Gör så här:
- Tvätta/borsta jordärtskockorna noga. Skär i mycket tunna skivor på längden, gärna med mandolin. Lägg i en skål med kallt vatten.
- Skölj grönkålen och dela i småbitar utan stjälk. Mixa med nötter, solrosfrön, parmesan, olja, salt och peppar till en pesto.
- Skär brödet i bitar och stek i olja 6–7 minuter, tills det fått lite färg och yta. Strö över lite salt.
- Skär äpplet i tunna skivor och ringla över citronsaft. Låt kronärtskockorna rinna av lägg upp med äpple på tallrikar. Ringla pesto över. Strö över finrivet citronskal, bröd och lite salt.
Foto: Betina Hastoft, Peter Kam
Annons