Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Jordärtskockor med grönkålspesto

01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvLinn Grubbström
Recept på jordärtskockor med grönkålspesto
Jordärtskockor är en fantastiskt liten knöl med runt god smak. Servera med hemgjord grönkålspesto.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspastaBrand logo
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Jordärtskockor med grönkålspesto

Peston smakar lika gott till pasta.

Så lagar du jordärtskockor med grönkålspesto

4 portioner

Annons

Du behöver:

300 g jordärtskockor

Grönkålspesto:

100 g grönkål
25 g hasselnötter
25 g solrosfrön
25 g nyriven parmesan
1 dl olivolja
Salt och peppar

Stekt bröd:

4 skivor ljust bröd, gärna dagsgammalt
Olivolja
Salt

Till servering:

1 äpple
1 citron

Gör så här:

  1. Tvätta/borsta jordärtskockorna noga. Skär i mycket tunna skivor på längden, gärna med mandolin. Lägg i en skål med kallt vatten.
  2. Skölj grönkålen och dela i småbitar utan stjälk. Mixa med nötter, solrosfrön, parmesan, olja, salt och peppar till en pesto.
  3. Skär brödet i bitar och stek i olja 6–7 minuter, tills det fått lite färg och yta. Strö över lite salt.
  4. Skär äpplet i tunna skivor och ringla över citronsaft. Låt kronärtskockorna rinna av lägg upp med äpple på tallrikar. Ringla pesto över. Strö över finrivet citronskal, bröd och lite salt.

Foto: Betina Hastoft, Peter Kam

Annons