Jordgubbscheesecake
14 apr, 2023
AvPernille Skjødt
Hur gör man jordgubbscheesecake ännu godare? Jo, serverar den på en botten gjord på chokladcookies.
Annons
Jordgubbscheesecake
Vi skämmer bort oss med lyxig cheesecake gjord på chokladcookies.
6 portioner
Annons
Du behöver:
Botten:
75 g smör
250 g cookies med chokladbitar
Jordgubbsfyllning:
4 gelatinblad
150 g jordgubbar
125 g (ca 2 dl) florsocker
1 ekologisk lime
100 g färskost, naturell
2 ½ dl vispgrädde
Topping:
200 g jordgubbar
Gör så här:
- Smält smöret på svag värme i en kastrull. Kör kakorna i mixer och blanda med smöret. Fördela massan i en form, ca 20x15 cm, och tryck till ordentligt. Ställ i kylen.
- Jordgubbsfyllning: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 10 minuter. Ta upp och smält över vattenbad. Snoppa och skölj jordgubbarna och kör med florsocker i en blender till puré. Tillsätt finrivet limeskal, limesaft och färskost och rör ihop till en jämn röra.
- Häll gelatinet i jordgubbspurén och rör raskt ihop. Vispa grädden med elvisp i en skål och vänd ner i jordgubbskrämen. Fördel krämen i ett jämnt lager över cookiebottnen. Ställ i kylen i minst 3 timmar.
- Snoppa jordgubbarna, skölj och torka och skär i skivor. Skär kakan i fina fyrkanter och toppa med jordgubbarna och servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons