Kaffeglass med kondenserad mjölk
16 jan, 2025
AvLouisa Lorang
Kombinera kaffet med kondenserad mjölk och vips du har en otroligt god glassdessert! Mums på maten!
Annons
Kaffeglass med kondenserad mjölk
I Vietnam njuter man gärna av en kopp kaffe med söt, kondenserad mjölk i. Här har vi förvandlat kaffet till en glassdessert istället.
4 portioner
Annons
Tid: 10 minuter + tid i frysen
Du behöver:
5 dl vispgrädde
½ vaniljstång
1 burk kondenserad mjölk, 397 g
½ dl kaffelikör
1 dl nybryggd espresso
1 tsk krossade espressobönor
Gör så här:
- Vispa grädden till ett mjukt skum.
- Dela vaniljstången och rör ihop fröna med kondenserad mjölk, likör och espresso. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i kaffekrämen. Häll glassmeten i en fryssäker bunke och ställ i frysen i minst 4 timmar, gärna över natten.
- Servering: Portionera ut kaffeglassen i små skålar och strö över krossade espressobönor precis före servering.
Foto: Lene Samsø
Annons