Så gör du kaiserschmarrn – österrikisk pannkaka
27 mar, 2025
Kaiserschmarrn är en österrikisk tjockpannkaka som Catarina König väljer att servera med löjrom, syrad grädde och rödlök. Mums!
Annons
Kaiserschmarrn med löjrom, syrad grädde och rödlök
Så god förrätt som alla gäster kommer att älska!
Annons
4 portioner
Tid: 15 minuter
Du behöver:
1 stort ägg
1 dl vetemjöl special
1 dl mjölk
Salt
Smör, att steka i
Topping:
1 dl smetana
Ca 50 g löjrom
½ liten rödlök
Dill
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Separera äggvitan från gulan i två olika skålar.
- Vispa ihop gulan med vetemjöl special och mjölk. Smaka av med salt – det skall smaka pannkakssmet.
- Vispa vitan med elvisp till ett fast och hårt skum. Vänd försiktigt ner skummet i pannkakssmeten så att den behåller sin fluffighet.
- Hetta upp en mindre stekpanna, ca 20 cm i diameter, med en rejäl klick smör. Häll i smeten och stek på medelhög värme ett par minuter per sida. Vänd den försiktigt så att den inte går sönder.
- När pannkakan är klar, skär den i fyra delar. Toppa med smetana, löjrom, finhackad rödlök, dill och lite peppar. Servera direkt!
Recept och foto: Catarina König
Annons