Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Så gör du kaiserschmarrn – österrikisk pannkaka

27 mar, 2025
Recept på kaiserschmarrn med löjrom, syrad grädde och rödlök
Catarina König
Kaiserschmarrn är en österrikisk tjockpannkaka som Catarina König väljer att servera med löjrom, syrad grädde och rödlök. Mums!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Kaiserschmarrn med löjrom, syrad grädde och rödlök

Så god förrätt som alla gäster kommer att älska!

Kaiserschmarrn med löjrom, syrad grädde och rödlök
Catarina König
Annons

4 portioner

Tid: 15 minuter

Du behöver:

1 stort ägg
1 dl vetemjöl special
1 dl mjölk
Salt
Smör, att steka i

Topping:

1 dl smetana
Ca 50 g löjrom
½ liten rödlök
Dill
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Separera äggvitan från gulan i två olika skålar.
  2. Vispa ihop gulan med vetemjöl special och mjölk. Smaka av med salt – det skall smaka pannkakssmet.
  3. Vispa vitan med elvisp till ett fast och hårt skum. Vänd försiktigt ner skummet i pannkakssmeten så att den behåller sin fluffighet.
  4. Hetta upp en mindre stek­panna, ca 20 cm i diameter, med en rejäl klick smör. Häll i smeten och stek på medelhög värme ett par minuter per sida. Vänd den försiktigt så att den inte går sönder.
  5. När pannkakan är klar, skär den i fyra delar. Toppa med ­smetana, löjrom, finhackad rödlök, dill och lite peppar. Servera direkt!

Recept och foto: Catarina König

Annons