Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kaka med kaffeglass

12 apr, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på kaka med kaffeglass
Betina Hastoft
Den ultimata efterrätten en varm sommardag hittar du här – kaka med kaffeglass!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Kaka med kaffeglass

Behöver vi ens säga att dessa är perfekta till en kopp kaffe?

Bjud på kaka med kaffeglass
Betina Hastoft
Annons

8 stycken

Du behöver:

75 g smör
1 ½ dl socker
½ tsk vaniljpasta
2 ¾ dl havregryn
1 ägg
½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Kaffeglass:

1 burk sötad kondenserad mjölk
2 dl grekisk yoghurt
½ dl nybryggd espresso
2 msk kolasyrup

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200°. Smält smör, socker och vaniljpasta i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner havregrynen. Rör ner ägg, mjöl och bakpulver i pannan. Arbeta ihop degen. Grädda kakorna i 2 omgångar. Lägg 8 toppar på en plåt och tryck till dem något så de blir lite platta. Grädda kakorna i 6–7 minuter tills de är gyllene. Kyl kakorna på ett galler och grädda ytterligare 8 kakor. Para ihop kakorna så att de matchar varandras storlek.
  2. Kaffeglass: Vispa ihop kon­denserad mjölk, yoghurt, kaffe och kolasyrup till en tjock kräm med en visp i en skål. Kör blandningen i en glassmaskin tills du får en formbar glass eller lägg den i en form i frysen, ta ut och rör om då och då tills du får en mjuk glass. Gör stora skopor av glassen och lägg dem mellan kakorna. Tryck försiktigt ihop kakorna och pressa ihop glassen, forma kanten fint med en sked. Ställ glasskakorna i frysen tills de ska serveras.

Foto: Betina Hastoft

Annons