Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Knaprig kålsallad med fänkål, persimon och nötter

13 dec, 2022
AvCamilla Zarah Lawes
Recept på knaprig kålsallad med fänkål, persimon och nötter
Den här knapriga kålsalladen med fänkål, persimon och nötter har en given plats på alla buffébord!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en lyxig laxsalladBrand logo
Så gör du en lyxig laxsallad

Knaprig kålsallad med fänkål, persimon och nötter

Underbart god sallad, som hör hemma på alla buffébord!

Underbart god kålsallad med fänkål, persimon och nötter

8 personer

Annons

Du behöver:

3/4 rödkålshuvud
1 1/2 fänkålshuvud
2 persimonfrukter
150 g hasselnötter

Dressing:

3/4 dl äppelcidervinäger
1 1/2 dl jungfruolivolja
3 msk honung
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Strimla kål tunt, gärna med mandolin. Strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin, och lägg i isvatten 5 minuter. Skär persimonfrukten i tunna skivor.
  2. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills skalen släpper, gnid av skalet och hacka nötterna grovt. Blanda ingredienserna till dressingen och vänd ner i rödkålen. Häll av fänkålen och blanda ner tillsammans med persimonskivor. Strö över nötter.

Foto: Betina Hastoft

Annons