Krispig melonsallad med vitost
12 jul, 2022
AvLuisa Lorang
Salt fetaost med söt melon och lite hetta till chilin – vilken smakkombination!
Annons
Krispig melonsallad med vitost
Söt melon, krispiga grönsaker och salt feta- eller vitost blir en underbar smakkombination.
4 portioner
Annons
Du behöver:
1 sallatshuvud
1 liten fänkål
1 liten cantaloupemelon
1 liten galiamelon
1 gurka
Dressing:
1 dl citronsaft
2 tsk socker
1 tsk torkade chiliflakes
3 msk olivolja
Salt och peppar
Till servering:
2 nävar färsk oregano
200 g fetaost eller annan vitost
Salt och peppar
1 tsk torkad oregano
Ev torkade chiliflakes
Gör så här:
- Skala löken och skär i tunna skivor. Skölj fänkålen och skär den i mycket tunna skivor (gärna på mandolin). Lägg lök och fänkål i en skål med isvatten och ställ kallt fram till servering.
- Skär melonköttet i munsbitar. Skölj gurkan och skär den i tunna skivor. Rör ihop en dressing av citronsaft, socker, chiliflakes, olja, salt och peppar.
- Häll av vattnet från lök och fänkål. Skiva fetaosten. Lägg upp melon, fänkål, lök, gurka och fetaost på ett stort fat. Ringla dressingen över salladen, smaka av med salt, peppar, färsk och torkad oregano och ev mer chili. Servera omedelbart.
Foto: Columbus Leth
Annons