Kammusslor med pepparrotsgrädde och persiljeolja
07 dec, 2024
AvLouisa Lorang
Förhöj kammusslornas delikata smak med pepparrotsgrädde, persiljeolja och syrliga äppeltärningar. Ett friskt vitt vin passar bra till!
Annons
Kammusslor med pepparrotsgrädde
Superfin och enkel förrätt som serveras i musslornas skal.
6 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
3 msk pressad citron
1 tsk strösocker
6 kammusslor (gärna i skal)
Persiljeolja:
1 näve slätbladig persilja
½ vitlöksklyfta
1 dl olivolja
Salt
Syrliga äppeltärningar:
4 msk äppelcidervinäger
2 msk strösocker
1 äpple
Pepparrotsgrädde:
1 dl vispgrädde
1 msk finriven pepparrot
½ tsk finrivet citronskal
Till servering:
Ev bröd
Gör så här:
- Persiljeolja: Mixa persilja tillsammans med vitlök och olja. Sila persiljeoljan och smaka av med salt.
- Syrliga äppeltärningar: Värm vinäger och socker i en kastrull. Tärna äpplet och blanda ner i lagen. Låt dra fram till serveringen.
- Pepparrotsgrädde: Vispa grädden lätt tillsammans med pepparrot och citronzest. Det ska inte bli vispad grädde, bara lite skummigt.
- Kammusslor: Blanda citronsaft och socker i en skål. Öppna musslorna, rengör dem noggrant och ta bort den lilla muskeln på sidan av musslorna. Skär kammusslorna i skivor och vänd dem i citronmarinaden. Rengör musselskalen.
- Servering: Fördela pepparrotsgrädden i skalen. Toppa med syrliga äppeltärningar och lägg kammusslorna ovanpå. Droppa över persiljeolja och servera direkt, eventuellt med bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons