Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Kammusslor med ­pepparrotsgrädde och persiljeolja

07 dec, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på kammusslor med pepparrotsgrädde
columbus leth
Förhöj kammusslornas delikata smak med pepparrotsgrädde, persiljeolja och syrliga äppeltärningar. Ett friskt vitt vin passar bra till!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kammusslor med ­pepparrotsgrädde

Superfin och enkel förrätt som serveras i musslornas skal.

Goda kammusslor med pepparrotsgrädde och persiljeolja
columbus leth

6 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

3 msk pressad citron
1 tsk strösocker
6 kammusslor (gärna i skal)

Persiljeolja:

1 näve slätbladig persilja
½ vitlöksklyfta
1 dl olivolja
Salt

Syrliga äppeltärningar:

4 msk äppelcidervinäger
2 msk strösocker
1 äpple

Pepparrotsgrädde:

1 dl vispgrädde
1 msk finriven pepparrot
½ tsk finrivet citronskal

Till servering:

Ev bröd

Gör så här:

  1. Persiljeolja: Mixa persilja tillsammans med vitlök och olja. Sila persiljeoljan och smaka av med salt.
  2. Syrliga äppeltärningar: Värm vinäger och socker i en kastrull. Tärna äpplet och blanda ner i lagen. Låt dra fram till serveringen.
  3. Pepparrotsgrädde: Vispa grädden lätt tillsammans med pepparrot och citronzest. Det ska inte bli vispad grädde, bara lite skummigt.
  4. Kammusslor: Blanda citronsaft och socker i en skål. Öppna musslorna, rengör dem noggrant och ta bort den lilla muskeln på sidan av musslorna. Skär kammusslorna i skivor och vänd dem i citronmarinaden. Rengör musselskalen.
  5. Servering: Fördela pepparrotsgrädden i skalen. Toppa med syrliga äppeltärningar och lägg kammusslorna ovanpå. Droppa över persiljeolja och servera direkt, eventuellt med bröd.

Foto: Columbus Leth

Annons