Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Karamelliserade päron med glass

08 okt, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på karamelliserade päron med glass
v
En god dessert behöver inte vara avancerad! Karamelliserade päron med glass är efterrätten som aldrig går fel!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krämig mandaringlass med vit chokladsåsBrand logo
Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Karamelliserade päron med glass

Vinterns vackraste dessert!

Otroligt goda karamelliserade päron med glass
v

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

2 stora päron
1 dl socker
2 tsk smör
4 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
4 dl vaniljglass

Gör så här:

  1. Skölj och halvera päronen och kärna ur. Bred ut sockret i en liten stekpanna. Smält sockret på hög värme i 1 minut, sänk till medelvärme och låt sockret smälta sakta. Tillsätt smör, sirap och vaniljsocker och låt tjockna till en mjuk kolasås.
  2. Lägg päronen med snittsidan nedåt i kolan, stek i 3–4 minuter.
  3. Lägg upp päronen på tallrikar och toppa med en kula glass och lite kolasås från pannan.

Foto: Betina Hastoft

Annons