Karamelliserade päron med glass
08 okt, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
En god dessert behöver inte vara avancerad! Karamelliserade päron med glass är efterrätten som aldrig går fel!
Annons
Karamelliserade päron med glass
Vinterns vackraste dessert!
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
2 stora päron
1 dl socker
2 tsk smör
4 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
4 dl vaniljglass
Gör så här:
- Skölj och halvera päronen och kärna ur. Bred ut sockret i en liten stekpanna. Smält sockret på hög värme i 1 minut, sänk till medelvärme och låt sockret smälta sakta. Tillsätt smör, sirap och vaniljsocker och låt tjockna till en mjuk kolasås.
- Lägg päronen med snittsidan nedåt i kolan, stek i 3–4 minuter.
- Lägg upp päronen på tallrikar och toppa med en kula glass och lite kolasås från pannan.
Foto: Betina Hastoft
Annons