Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Keso med krispiga grönsaker och kryddtopping

27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på keso med krispiga grönsaker och kryddtopping
columbus leth
Ge keson nytt liv genom att krydda upp den med sumak, cayennepeppar och sesamfrön. Det blir en god dipp till krispiga morötter och selleri.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskost

Keso med krispiga grönsaker och kryddtopping

Förvara gärna grönsakerna, keson och kryddtoppingen varför sig. Lägg upp i en skål eller glasburk när du blir snacksugen.

Unna dig ett nyttig snacks med krispiga grönsaker och keso med kryddtopping
columbus leth

1 portion

Du behöver:

2 morötter
2 stjälkar bladselleri
2 dl keso

Kryddtopping:

1 msk sesamfrön
1 msk sumak
1 tsk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar
½ tsk salt

Gör så här:

  1. Kryddtopping: Rosta sesamfröna i en torr panna ett par minuter tills det börjar dofta. Låt dem svalna lite och blanda dem sedan med sumak, paprikapulver, cayennepeppar och salt.
  2. Skrubba morötterna och dela dem på längden eller skär i stavar. Skölj bladsellerin. Lägg upp keso, tillsätt kryddtopping och dippa grönsakerna i blandningen.

Foto: Columbus Leth

Annons