Keso med krispiga grönsaker och kryddtopping
27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Ge keson nytt liv genom att krydda upp den med sumak, cayennepeppar och sesamfrön. Det blir en god dipp till krispiga morötter och selleri.
Annons
Keso med krispiga grönsaker och kryddtopping
Förvara gärna grönsakerna, keson och kryddtoppingen varför sig. Lägg upp i en skål eller glasburk när du blir snacksugen.
1 portion
Du behöver:
2 morötter
2 stjälkar bladselleri
2 dl keso
Kryddtopping:
1 msk sesamfrön
1 msk sumak
1 tsk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar
½ tsk salt
Gör så här:
- Kryddtopping: Rosta sesamfröna i en torr panna ett par minuter tills det börjar dofta. Låt dem svalna lite och blanda dem sedan med sumak, paprikapulver, cayennepeppar och salt.
- Skrubba morötterna och dela dem på längden eller skär i stavar. Skölj bladsellerin. Lägg upp keso, tillsätt kryddtopping och dippa grönsakerna i blandningen.
Foto: Columbus Leth
Annons