Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så lyckas du med klassiska key lime pie – steg för steg

23 feb, 2024
AvCecilia Fahlström
AvTore Forsting
Så lyckas du med klassiska key lime pie – steg för steg
Stine Christiansen
Frisk, krämig och len med en frasig kexbotten – key lime pie är ju inte en klassiker utan anledning! Så här gör du den, steg för steg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Key lime pie

Här görs pajen i avlång form, vilket gör det enklare att servera i fina bitar. Spritsa gärna på grädden i ett fint mönster och servera med några extra limeskivor.

Gör klassiska key lime pie i sex enkla steg
Stine Christiansen

8 bitar

Annons

Du behöver:

250 g digestivekex
1 dl kokosmjöl
150 g smör

Fyllning:

4 lime, saft och rivet skal
2 äggulor
1 ägg
1 burk kondenserad mjölk (397 g)

Topping:

2 ½ dl vispgrädde
1 lime

Steg 1

Steg 1 – gör pajens kexbotten med digestive, kokosmjöl och smör
Stine Christiansen

Kexbotten: Sätt på ugnen på 180°. Kör kexen och kokosmjölet i en matberedare tills det är söndesmulat. Smält smöret i en kastrull. Häll det i matberedaren och mixa igen.

Steg 2

Steg 2 – häll kexblandningen i pajformen och grädda i 8-10 minuter
Stine Christiansen

Häll kexblandningen i pajformen och tryck fast den ordentligt i botten, till exempel med botten av ett glas. Grädda kexbottnen i ugnen i 8–10 minuter, ta ut den och låt ugnen stå kvar på värmen.

Annons

Steg 3

Steg 3 – gör limefyllningen.
Stine Christiansen

Limefyllning: Skölj, riv och pressa limefrukterna. Mixa äggulor, det hela ägget, kondenserad mjölk, limejuice och limeskal i en mixer.

Annons

Steg 4

Steg 4 – häll limefyllningen i den bakade kexbotten
Stine Christiansen

Häll limefyllningen i den bakade kexbottnen. Grädda pajen i ugnen i ytterligare 15 minuter och låt svalna i formen tills den är helt kall.

Steg 5

Steg 5 – Vispa grädden hårt och skär limen i tunna klyftor
Stine Christiansen

Topping: Vispa grädden hårt i en skål. Skölj och skär limen i tunna klyftor eller skivor. Fyll den vispade grädden i en spritspåse med ett runt munstycke.

Annons

Steg 6

Steg 6 – dekorera pajen med vispad grädde och limeklyftorna
Stine Christiansen

Dekorera pajen med vispad grädde i små toppar och limeklyftor. Servera omedelbart eller låt stå i kyl till servering.

Annons