Så lyckas du med klassiska key lime pie – steg för steg
Key lime pie
Här görs pajen i avlång form, vilket gör det enklare att servera i fina bitar. Spritsa gärna på grädden i ett fint mönster och servera med några extra limeskivor.
8 bitar
Du behöver:
250 g digestivekex
1 dl kokosmjöl
150 g smör
Fyllning:
4 lime, saft och rivet skal
2 äggulor
1 ägg
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
Topping:
2 ½ dl vispgrädde
1 lime
Steg 1
Kexbotten: Sätt på ugnen på 180°. Kör kexen och kokosmjölet i en matberedare tills det är söndesmulat. Smält smöret i en kastrull. Häll det i matberedaren och mixa igen.
Steg 2
Häll kexblandningen i pajformen och tryck fast den ordentligt i botten, till exempel med botten av ett glas. Grädda kexbottnen i ugnen i 8–10 minuter, ta ut den och låt ugnen stå kvar på värmen.
Steg 3
Limefyllning: Skölj, riv och pressa limefrukterna. Mixa äggulor, det hela ägget, kondenserad mjölk, limejuice och limeskal i en mixer.
Steg 4
Häll limefyllningen i den bakade kexbottnen. Grädda pajen i ugnen i ytterligare 15 minuter och låt svalna i formen tills den är helt kall.
Steg 5
Topping: Vispa grädden hårt i en skål. Skölj och skär limen i tunna klyftor eller skivor. Fyll den vispade grädden i en spritspåse med ett runt munstycke.
Steg 6
Dekorera pajen med vispad grädde i små toppar och limeklyftor. Servera omedelbart eller låt stå i kyl till servering.