Airfryer-äppelmuffins med kaffefrosting
Äppelmuffins med kaffefrosting
En airfryer kan användas för många ändamål. Dessa muffins ställs direkt i botten av airfryer-korgen och blir saftiga och goda.
9 stycken
Du behöver:
200 g rivet äpple
150 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
150 g (1,6 dl) strösocker
2 ägg
150 g (2 1/2 dl) vetemjöl
1 ½ tsk mald kanel
2 tsk bakpulver
Frosting:
½ msk brun farin
2 msk varmt bryggkaffe
1 dl vispgrädde
125 g mascarpone
Till servering:
Bär
Torkade blommor
Steg 1
Riv äpple och mandelmassan grovt.
Steg 2
Vispa smör och socker med elvisp i en skål, och vispa sedan i äggen, ett i taget. Rör ner mjöl, kanel och bakpulver i smeten. Vänd ner rivet äpple och riven mandelmassa.
Steg 3
Fördela smeten i stabila muffinsformar.
Steg 4
Lägg 5 muffins i airfryer-korgen och grädda dem i ca 22 minuter på 155°.
Steg 5
Låt de nygräddade muffinsen svalna något på galler. Grädda de återstående 4 muffinsen på samma sätt som de första muffinsen.
Steg 6
Frosting: Rör farinet i kaffet tills det är upplöst, låt svalna. Vispa kaffe, mascarpone och grädde med elvisp till en tjock frosting. Spritsa frostingen på muffinsarna och toppa med bär.