Knäcke med skinkröra och honungsbakat fikon
23 nov, 2024
AvSandra Palmkvist
AvGitte Heidi Rasmussen
Med ett honungsbakat fikon på toppen blir detta knäcke med skinkröra ett lyxigt tilltugg till fördrinken!
Annons
Knäcke med skinkröra och honungsbakat fikon
Skinkröran håller 1–2 dagar i kyl om du vill förbereda.
Annons
12 stycken
Tid: 25 minuter
Du behöver:
Honungsbakade fikon:
3 färska fikon
1 ½ tsk honung
½ tsk olivolja
Salt och svartpeppar
Skinkröra:
120 g rökt skinka
1 ½ dl crème fraiche
2 msk fint riven pepparrot + lite till garnering
2 msk hackad gräslök
Salt och svartpeppar
12 små bitar knäckebröd, kex eller fröknäcke
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Dela fikonen i 12 kvartar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och olja. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter så de blir lite mjuka.
- Tärna skinkan i små bitar och rör ihop med resten av ingredienserna, smaka av med salt och peppar.
- Fördela skinkröran på knäckebitarna, toppa med bakat fikon och riv över lite mer pepparrot. Servera direkt.
Foto: Charlotte T Strömwall, Christina Uhlin, Lisa Björner
Annons