Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Knäcke med ­skinkröra och honungsbakat fikon

23 nov, 2024
AvSandra Palmkvist
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på knäcke med skinkröra och honungsbakat fikon
Christina Uhlin
Med ett honungsbakat fikon på toppen blir detta knäcke med skinkröra ett lyxigt tilltugg till fördrinken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Knäcke med ­skinkröra och honungsbakat fikon

Skinkröran håller 1–2 dagar i kyl om du vill förbereda.

Knäcke med skinkröra och honungsbakat fikon är ett gott tilltugg till fördrinken
Knäckebröd med krämig skinkröra Christina Uhlin
Annons

12 stycken

Tid: 25 minuter

Du behöver:

Honungsbakade fikon:

3 färska fikon
1 ½ tsk honung
½ tsk olivolja
Salt och svartpeppar

Skinkröra:

120 g rökt skinka
1 ½ dl crème fraiche
2 msk fint riven pepparrot + lite till garnering
2 msk hackad gräslök
Salt och svartpeppar
12 små bitar knäckebröd, kex eller fröknäcke

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela fikonen i 12 kvartar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och olja. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter så de blir lite mjuka.
  3. Tärna skinkan i små bitar och rör ihop med resten av ingredienserna, smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela skinkröran på knäcke­bitarna, toppa med bakat fikon och riv över lite mer pepparrot. Servera direkt.

Foto: Charlotte T Strömwall, Christina Uhlin, Lisa Björner

Annons