Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så kokar du knäck i mikron – färdigt på 25 minuter

08 okt, 2024
AvLinn Grubbström
Så kokar du knäck i mikron – färdigt på 25 minuter
columbus leth
Med en mikro till hands svänger du ihop årets enklaste knäck – på bara 25 minuter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
11 goda och lyxiga recept på julgodisBrand logo
11 goda och lyxiga recept på julgodis

Lättlagad knäck

Koka knäck i mikron är en härlig genväg. Testa!

Så gör du snabb knäck – i mikron
columbus leth

25 stycken

Tid: 25 minuter

Du behöver:

1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk smör
1 knivsudd salt
Hackad mandel

Gör så här:

  1. Blanda ihop grädde, sirap och socker i en skål som rymmer minst 1 ½ liter. Tillaga i mikron utan lock på full effekt 9–10 minuter.
  2. Ta ut knäcken och testa med termometer som ska visa 122°. Tillaga eventuellt ytterligare någon minut tills smeten kommer upp i temperatur.
  3. Rör ner smör och salt i smeten. Fördela i knäckformar och strö över hackad mandel. Låt stelna och förvara i kylen eller frys in.

Foto: Stine Christiansen

Annons