Så kokar du knäck i mikron – färdigt på 25 minuter
08 okt, 2024
AvLinn Grubbström
Med en mikro till hands svänger du ihop årets enklaste knäck – på bara 25 minuter!
Annons
Lättlagad knäck
Koka knäck i mikron är en härlig genväg. Testa!
25 stycken
Tid: 25 minuter
Du behöver:
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk smör
1 knivsudd salt
Hackad mandel
Gör så här:
- Blanda ihop grädde, sirap och socker i en skål som rymmer minst 1 ½ liter. Tillaga i mikron utan lock på full effekt 9–10 minuter.
- Ta ut knäcken och testa med termometer som ska visa 122°. Tillaga eventuellt ytterligare någon minut tills smeten kommer upp i temperatur.
- Rör ner smör och salt i smeten. Fördela i knäckformar och strö över hackad mandel. Låt stelna och förvara i kylen eller frys in.
Foto: Stine Christiansen
Annons