Kokoskladdkaka med chokladmousse
08 feb, 2025
Precis som kladdkakor överlag så blir även Catarina Königs kokoskladdkaka godare av att förberedas dagen innan. Chokladmoussen spritsar du på när kakan ska serveras.
Annons
Kokoskladdkaka med chokladmousse
Du kan förbereda desserten dagen innan men vänta med att spritsa på chokladmoussen tills kakan ska serveras.
Annons
6–8 bitar
Tid: 30 minuter + tid i kylen
Du behöver:
225 g smör
2 dl strösocker
1 ¾ dl farinsocker
1 ½ msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
3 ägg
Flingsalt
Smör till formen
1 dl kokos till formen
Chokladmousse:
2 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
Topping:
Kakao
Riven kokos
Hallon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175º över- och undervärme. Klä botten på en springform, 23 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formen ca 2-3 cm upp på kanten. Häll i kokos och skaka formen, det skall ligga mycket kokos i botten.
- Smält smöret, dra bort det från värmen.
- Blanda allt socker, kakao och vetemjöl. Vänd ner det i smöret. Tillsätt äggen. Rör till en jämn smet, vänd i lite salt. Häll smeten i formen och baka i ugnen i 22 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.
- Chokladmousse: Hetta upp grädden i en kastrull. Dra bort från värmen. Vänd ner hackad choklad som får smälta i grädden, blanda väl. Häll över chokladgrädden i en bunke, låt svalna i rumstemperatur. Ställ in i kylen i ca 4 timmar.
- Servering: Vispa upp chokladgrädden med elvisp till en fluffig mousse, spritsa på kakan. Dekorera med siktad kakao, riven kokos och färska bär.
Recept och foto: Catarina König
Annons