Kokospannacotta med kokoskrisp och mangosås
27 mar, 2025
Len pannacotta får sig gott sällskap av sötsyrlig mangosås och kokoskrisp. En ljuvlig dessert som smälter i munnen.
Annons
Kokospannacotta med kokoskrisp och mangosås
En ljuvligt god dessert med mangosås på toppen.
Annons
4 portioner
Tid: 20 minuter + tid i kylen/frysen
Du behöver:
1 ½ gelatinblad
1 ½ dl kokosgrädde
1 ½ dl vispgrädde
½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
Kokoskrisp:
30 g smör
1 dl riven kokos
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Mangosås:
130 g mango, fryst och tinad
2 tsk citronsaft
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Ge kokosgrädde, vispgrädde och strösocker ett hastigt uppkok. Dra bort från plattan och tillsätt vaniljsockret. Krama ur gelatinet och vispa ner det. Låt svalna något.
- Häll upp pannacottan i 4 silikonkupoler eller små glas. Ställ i kylen, låt stelna helt. Om du använder silikonkupoler, ska pannacottan ställas i frysen när den stelnat. Då behåller den kupolformen när du sedan trycker ut den. Om du använder små glas ska de stå kvar i kylskåpet i 4–5 timmar.
- Kokoskrisp: Smält smöret i en stekpanna och tillsätt kokos. Rosta på medelhög värme under omrörning. Tillsätt sockret och vaniljsockret och rosta tills det blir krispigt. Häll över på hushålllspapper.
- Mixa mango och citronsaft till såsen.
- Servering: Lägg rostad kokos i botten av 4 små desserttallrikar. Pluppa ut pannacottan ur silkonformarna och lägg dem ovanpå. Låt stå 10–15 minuter innan servering så att pannacottan får mjukna. Häll över mangosås. Om pannacottan serveras i glas, toppar du den med mangosås och kokos.
Recept och foto: Catarina König
Annons