Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Kanelkaka med glasyr och kokos

31 jan, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på kanelkaka med glasyr och kokos
Betina Hastoft
Bjud på kanelkaka med glasyr och kokos i perfekta bjudbitar, som gjorda för att ätas med en koppa kaffe.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #3 – Saftig morotskakaBrand logo
Bakat och klart #3 – Saftig morotskaka

Kanelkaka med glasyr och kokos

Perfekta bjudbitar, lätta att baka och att ta med.

Lättbakad kanelkaka med glasyr och kokos
Betina Hastoft
Annons

40 bitar

Tid: 25 minuter + tid i ugnen

Du behöver:

300 g smör
3 dl standardmjölk
6 ägg
Drygt 4 dl (375 g) strösocker
6 ²/³ dl (400 g) vetemjöl
1–2 msk malen kanel
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt

Kanelglasyr:

150 g smör
½ dl standardmjölk
1–2 msk kanel
1 msk farinsocker
Drygt 4 dl (250 g) florsocker

Garnering:

1 dl riven kokos

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175° och klä botten av en stor ugnsform, 25 x 40 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret och blanda ner mjölken. Låt svalna till fingertemperatur.
  2. Vispa ägg och socker luftigt med elvisp. Blanda vetemjöl, kanel, vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan skål, sikta ner i äggsmeten och rör försiktigt ihop.
  3. Tillsätt smörblandningen och rör ihop till en sammanhållen smet utan klumpar. Häll ner smeten i formen och grädda i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna på ett ugnsgaller under tiden du blandar glasyren.
  4. Kanelglasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk, kanel, farinsocker och flor­socker och rör ihop till en jämn glasyr. Pricka små hål på ovansidan av kakan med en gaffel och fördela glasyren i ett jämnt lager över kakan.
  5. Strö kokos över och låt stå kallt i minst 2 timmar, gärna längre. Dela sedan kakan i 40 små fyrkantiga bitar och servera.

Foto: Columbus Leth

Annons