Köttbullar med citron och timjan
05 jan, 2024
AvLinn Grubbström
Ge köttbullarna nytt liv och smaksätt med citron och timjan. Finhackade pistaschnötter ger fin konsistens.
Annons
Köttbullar med citron och timjan
Krydda köttbullarna med friska smaker – jättegott till potatismos.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 dl mjölk
½ dl ströbröd
1 gul lök
500 g fläsk- eller kalvfärs
Salt
Nymald svartpeppar
1 ekologisk citron, finrivet skal
6 stjälkar färsk timjan, repad och hackad
20 g skalade pistaschnötter
1 ägg
Smör till stekning
Gör så här:
- Rör ihop mjölk och ströbröd och låt stå i 5 minuter. Skala och grovriv löken. Rör ner lök, färs, salt, peppar, citronskal och timjan i ströbrödsblandningen. Finhacka pistaschnötterna och tillsätt dem till smeten.
- Forma köttbullar av smeten. Stek dem i smör, några i taget, tills de är genomstekta.
Foto: Peter Kam
Annons