Köttbullar med rivet äpple och tranbär
24 nov, 2023
AvAnna Wendt
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Ge julbordets köttbullar ett uppsving genom att tillsätta rivet äpple och tranbär – det kommer bli en ny favorit!
Annons
Köttbullar med rivet äpple och tranbär
Äpple och tranbär ger köttbullarna en trevlig sötma och syrlighet.
Annons
8–10 bufféportioner
Du behöver:
600 g fläskfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1 gul lök
1 äpple
Ca 50 g torkade tranbär
1 msk färsk timjan
1 tsk mortlad kryddpeppar
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Smör till stekning
Gör så här:
- Blanda färsen med ägg och ströbröd. Skala och riv lök och äpple grovt. Blanda ner i färsen tillsammans med tranbär, timjan, kryddpeppar, salt och nymald svartpeppar.
- Forma smeten till köttbullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen i 8–10 minuter eller tills de känns färdiga rakt igenom. Ta ut och låt svalna. Förvara kallt fram till servering.
- Vid servering: Stek köttbullarna i smör runtom tills gyllene.
Foto: Lisa Björner och Peter Kam
Annons