Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Köttbullar med rivet äpple och tranbär

24 nov, 2023
AvAnna Wendt
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på köttbullar med rivet äpple och tranbär
Lisa Björner
Ge julbordets köttbullar ett uppsving genom att tillsätta rivet äpple och tranbär – det kommer bli en ny favorit!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
God glubbel med en twistBrand logo
God glubbel med en twist

Köttbullar med rivet äpple och tranbär

Äpple och tranbär ger köttbullarna en trevlig sötma och syrlighet.

Annons

8–10 bufféportioner

Du behöver:

600 g fläskfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1 gul lök
1 äpple
Ca 50 g torkade tranbär
1 msk färsk timjan
1 tsk mortlad kryddpeppar
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Smör till stekning

Gör så här:

  1. Blanda färsen med ägg och ströbröd. Skala och riv lök och äpple grovt. Blanda ner i färsen tillsammans med tranbär, timjan, kryddpeppar, salt och nymald svartpeppar.
  2. Forma smeten till köttbullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen i 8–10 minuter eller tills de känns färdiga rakt igenom. Ta ut och låt svalna. Förvara kallt fram till servering.
  3. Vid servering: Stek köttbullarna i smör runtom tills gyllene.

Foto: Lisa Björner och Peter Kam

Annons