Krämig kycklinggryta med sparris och dragon
16 nov, 2018
AvRedaktionen
Mättande och kalorisnål kycklinggryta med sparris och dragon. Den som vill skippar potatisen till och serverar en grönsallad i stället.
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Ingredienser:
500 g färskpotatis (valfritt)
4 kycklingbröst
salt och peppar
1 msk rapsolja
1 gul lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (pressade)
3 1/2 dl kycklingbuljong
1 liten bunt färsk dragon
175 g grön sparris
3 msk crème fraiche light
Gör så här:
- Koka potatisarna mjuka, häll av vattnet och håll dem varma.
- Krydda kycklingbrösten med salt och peppar och stek dem i oljan i en stekpanna tillsammans med lök och vitlök tills allt har fått färg och löken mjuknat i cirka 5 minuter, vänd löken och kycklingen hela tiden.
- Häll över buljongen och 2 dragonkvistar och koka upp. Låt puttra i 5 minuter, vänd kycklingen och tillsätt sparrisen och låt koka vidare i 3 minuter till.
- Hacka resterande dragon. Fiska upp dragonkvistarna och kontrollera att kycklingen är genomstekt, låt annars koka vidare tills den är klar.
- Rör ner crème fraiche och dragon och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med potatis eller en grönsallad.
Av: Cassie Best
Foto: Lis Parsons
Annons