Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig kycklinggryta med sparris och dragon

16 nov, 2018
AvRedaktionen
Krämig kycklinggryta med sparris och dragon.
Mättande och kalorisnål kycklinggryta med sparris och dragon. Den som vill skippar potatisen till och serverar en grönsallad i stället.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Ingredienser:

500 g färskpotatis (valfritt)

4 kycklingbröst

salt och peppar

1 msk rapsolja

1 gul lök (hackad)

2 vitlöksklyftor (pressade)

3 1/2 dl kycklingbuljong

1 liten bunt färsk dragon

175 g grön sparris

3 msk crème fraiche light

Gör så här:

  1. Koka potatisarna mjuka, häll av vattnet och håll dem varma.
  2. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar och stek dem i oljan i en stekpanna tillsammans med lök och vitlök tills allt har fått färg och löken mjuknat i cirka 5 minuter, vänd löken och kycklingen hela tiden.
  3. Häll över buljongen och 2 dragonkvistar och koka upp. Låt puttra i 5 minuter, vänd kycklingen och tillsätt sparrisen och låt koka vidare i 3 minuter till.
  4. Hacka resterande dragon. Fiska upp dragonkvistarna och kontrollera att kycklingen är genomstekt, låt annars koka vidare tills den är klar.
  5. Rör ner crème fraiche och dragon och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med potatis eller en grönsallad.
Krämig kycklinggryta med sparris och dragon.
Krämig kycklinggryta med sparris och dragon.

Av: Cassie Best
Foto: Lis Parsons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons