Polenta med salsiccia, tomat och svartkål
08 okt, 2024
AvPernille Skjødt
AvLouisa Lorang
Polenta använder vi för lite! Det går så snabbt att svänga ihop en god måltid med polenta – som här med salsiccia, tomat och svartkål.
Annons
Polenta med salsiccia, tomat och svartkål
En ny variant av comfort food, så enkelt och gott!
Annons
4 portioner
Tid: 45 minuter
Du behöver:
1 liter vatten
2 dl vitt vin
3 dl polenta
2 msk smör
100 g parmesan
200 g mascarpone
Salt och peppar
Salsiccia i tomatsås:
600 g salsicciakorvar
6 msk olivolja, till stekning
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 knippe salvia (ca 20 blad)
1 dl vitt vin
850 g passata
Salt och nymalen peppar
Sauterad svartkål:
400 g svartkål
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja, till stekning
Salt
Till servering:
100 g parmesan
Gör så här:
- Sauterad svartkål: Skölj kålen och hacka den grovt. Kassera de grövre stjälkarna. Skala vitlöken och hacka fint. Fräs kål och vitlök i olja i en panna i 8–10 minuter. Smaka av med salt och häll upp allt i en djup tallrik.
- Salsiccia i tomatsås: Gröp ur korvfyllningen ur skinnet och stek färsen i olja i cirka 5 minuter tills den är lätt gyllene. Skala vitlöken och skär i tunna skivor. Skala och hacka löken. Fräs vitlök, lök och salvia med salsiccian i några minuter. Häll vitt vin i pannan, låt koka in, tillsätt passatan och låt koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp vatten och vin i en kastrull. Tillsätt polentan och vispa i 7–8 minuter tills den tjocknar. Tillsätt smör, riven parmesan och mascarpone. Krydda med salt och rikligt med nymalen peppar.
- Servering: Lägg upp polentan i djupa tallrikar och toppa med salsiccia i tomatsås, svartkål och nyriven parmesan. Servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons