Krämig omelett med svamp och fetasmul
06 okt, 2023
AvJulie Hey
Det är lätt att tänka att omelett hör till frukostar och brunchar – men gör du den extra matig med svamp och fetaost så har du en snabb middag på bordet inom 20 minuter!
Annons
Krämig omelett med svamp och fetasmul
Matig omelett är en god lösning när tiden är knapp. Använd två stekpannor så hinner du fixa den här på bara 20 minuter!
4 portioner
Annons
Du behöver:
2 små schalottenlökar
350 g svamp
3 msk olivolja
Salt och svartpeppar
12 ägg
1 dl mjölk
½ dl grädde
Smör till stekning
300 g färsk babyspenat
325 g fetaost
1 knippe persilja
2 tsk torkade chiliflakes
Grönsallad:
100 g blandad grönsallad
Olivolja med citronsmak
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Gör så här:
- Skala och finhacka löken. Rensa och skär svampen i fjärdedelar. Stek lök och svamp i olja i en stekpanna tills svampen mjuknar. Strö över lite salt. Ställ åt sidan.
- Vispa ägg tillsammans med mjölk, grädde, salt och peppar i en skål. Hetta upp två stekpannor med 1 msk smör och häll ¼ av äggblandningen i varje panna.
- Stek äggblandningen på medelvärme tills den stelnar. Skölj spenaten och fördela spenaten, lite smulad fetaost och ¼ av den stekta svampen på varje omelett. Vik varje omelett runt fyllningen och stek i 2 minuter på varje sida. Stek resterande två omeletter på samma sätt.
- Skala och hacka persiljan, och strö omeletterna med persilja, resten av fetaosten och chiliflakes.
- Grönsallad: Skölj och torka salladen och vänd runt med citronolivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Servera till de varma omeletterna.
Foto: Betina Hastoft
Annons