Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig sill med rom och citron

25 nov, 2024
AvAnna Wendt
Recept på krämig sill med rom och citron
Klas Sjöberg
Bjud på en lättlagad krämig sill med rom och citron. En ny favorit på julbordet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Krämig sill med rom och citron

En vacker och läcker sill med lyxig känsla.

Läcker sill med rom och citron
Klas Sjöberg

6 bufféportioner

Tid: 10 minuter

Du behöver:

1 förp 5-minuterssill, 420 g
2 msk hackad rödlök, spara lite till garnering
2 msk hackad gräslök, spara lite till garnering
2 dl crème fraiche, 38 %
2 msk majonnäs
2–3 msk rom, regnbågs- eller stenbits (spara lite till garnering)
1 tsk citronskal, rivet

Gör så här:

  1. Häll av lagen från sillen och dela filéerna i 2–3 cm breda bitar. Lägg i en rymlig skål eller bunke.
  2. Skala löken och hacka den fint. Finhacka gräslöken.
  3. Blanda ner creme fraiche och majonnäs i sillen. Blanda i ²/³ av rommen och ²/³ av rödlöken samt gräslöken i såsen. Smaka av med citronskal och ställ kallt.
  4. Vid servering: Toppa och garnera med lite rom, finhackad rödlök, gräslök och finrivet citronskal.

Foto: Klas Sjöberg

Annons