Krämig sill med rom och citron
25 nov, 2024
AvAnna Wendt
Bjud på en lättlagad krämig sill med rom och citron. En ny favorit på julbordet!
Annons
Krämig sill med rom och citron
En vacker och läcker sill med lyxig känsla.
6 bufféportioner
Tid: 10 minuter
Du behöver:
1 förp 5-minuterssill, 420 g
2 msk hackad rödlök, spara lite till garnering
2 msk hackad gräslök, spara lite till garnering
2 dl crème fraiche, 38 %
2 msk majonnäs
2–3 msk rom, regnbågs- eller stenbits (spara lite till garnering)
1 tsk citronskal, rivet
Gör så här:
- Häll av lagen från sillen och dela filéerna i 2–3 cm breda bitar. Lägg i en rymlig skål eller bunke.
- Skala löken och hacka den fint. Finhacka gräslöken.
- Blanda ner creme fraiche och majonnäs i sillen. Blanda i ²/³ av rommen och ²/³ av rödlöken samt gräslöken i såsen. Smaka av med citronskal och ställ kallt.
- Vid servering: Toppa och garnera med lite rom, finhackad rödlök, gräslök och finrivet citronskal.
Foto: Klas Sjöberg
Annons