Snabbstekt sesamkyckling med haricots verts
24 feb, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Inget slår en varm skål med nykokat ris och sesamkyckling med haricots verts!
Annons
Snabbstekt sesamkyckling med haricots verts
Soja, chili och sesam ger en varm smak av Asien.
4 portioner
Annons
Du behöver:
650 g kycklingbröstfilé
2 msk majsstärkelse
Salt och nymald peppar
2 msk olivolja till stekning
300 g haricots verts
Marinad:
½ dl japansk soja
2 msk sesamolja
2 msk risvinäger
1 msk flytande honung
1 tsk chilisås, t ex sambal oelek
Tillbehör:
4 dl jasminris
Till servering:
2 msk sesamfrön
1 kruka koriander
Gör så här:
- Koka riset efter anvisningarna på förpackningen.
- Marinad: Rör ihop soja, sesamolja, vinäger, honung och chilisås i en skål.
- Skär kycklingen i munsbitar och vänd dem i majsstärkelse i en djup tallrik. Salta och peppra. Skölj bönorna och knip av ändarna. Stek kycklingbitarna i olja i en djup panna eller wok i 5 minuter tills de är gyllene runt om. Fös kycklingen till kanten av pannan och lägg bönorna i mitten. Stek ett par minuter på hög värme, tills även bönorna är välstekta. Häll marinaden över kyckling och bönor och koka upp. Rör om väl och småkoka lite kort.
- Servering: Lägg riset i botten av ett serveringsfat och fördela kyckling, bönor och marinad över. Strö över sesamfrö och korianderblad och servera.
Foto: Columbus Leth
Annons