Krusbärs- och flädermousse med krossade kex
05 jan, 2023
AvLine Holt Nielsen
Krusbärs- och flädermousse är en läcker liten dessert som serveras i eget glas och toppas med dina krossade favoritkakor!
Annons
Krusbärs- och flädermousse
Servera efterrätten med krossade kex eller kakor på toppen.
4 portioner
Annons
Du behöver:
400 g frysta krusbär
4 msk strösocker
1 dl koncentrerad fläderblomssaft
2 ½ dl vispgrädde
Till servering:
Kex eller småkakor några krusbär
Gör så här:
- Lägg krusbär i en kastrull, spara några till servering. Häll över socker, rör om och låt blandningen värmas upp.
- Tillsätt flädersaft och koka försiktigt upp blandningen under lock. Sänk värmen och låt sjuda på medelvärme i 15 minuter, till lätt mosig konsistens.
- Passera blandningen genom en sil så att överflödig vätska siktas bort, spara den till att smaksätta vatten med. Häll bärpurén i en skål, täck med plastfolie och låt svalna helt i kylen i cirka 30 minuter.
- Vispa grädden till mjukt skum i en skål med elvisp, vänd försiktigt ihop med bärpurén.
- Fördela krämen i serveringsglas. Krossa kexen lätt och strö över efterrätten. Dekorera med några hela krusbär och servera.
Foto: Maria Tegner
Annons