Krustad med saffransräkröra
08 okt, 2024
AvCatarina König
Gör som Catarina König och ta den goda genvägen genom att använda krustader som du fyller med en enkel saffransräkröra!
Annons
Krustad med saffransräkröra
Snabbfixat gott – med en touch av jul!
Annons
12 stycken
Tid: 15 minuter
Du behöver:
200 g skalade räkor
1 msk dill, finhackad
½ skalat grönt äpple (Granny smith)
¾ dl majonnäs
½–1 msk valfri rom
1–2 nypor malen saffran
Salt
Nymalen svartpeppar
10–12 små krustader
Topping:
Dillvippor
Räkor
Gör så här:
- Hacka räkorna men spara 12 hela räkor för garnering.
- Finhacka dill och äpple. Vänd sedan ihop räkor, dill, äpple, majonnäs, rom och en nypa malen saffran. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Ställ röran i kylskåpet och fyll krustaderna precis innan servering.
- Toppa med de sparade räkorna och en liten dillvippa. Servera direkt till bubblet eller till ett glas vitt.
Recept och foto: Catarina König
Annons