Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krustad med saffransräkröra

08 okt, 2024
AvCatarina König
Recept på krustad med saffransräkröra
Catarina König
Gör som Catarina König och ta den goda genvägen genom att använda krustader som du fyller med en enkel saffransräkröra!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #3: Cruditéer med lökdippBrand logo
Middag hos Wood #3: Cruditéer med lökdipp

Krustad med saffransräkröra

Snabbfixat gott – med en touch av jul!

Annons

12 stycken

Tid: 15 minuter

Du behöver:

200 g skalade räkor
1 msk dill, finhackad
½ skalat grönt äpple (Granny smith)
¾ dl majonnäs
½–1 msk valfri rom
1–2 nypor malen saffran
Salt
Nymalen svartpeppar
10–12 små krustader

Topping:

Dillvippor
Räkor

Gör så här:

  1. Hacka räkorna men spara 12 hela räkor för garnering.
  2. Finhacka dill och äpple. Vänd sedan ihop räkor, dill, äpple, majonnäs, rom och en nypa malen saffran. Smaka av med salt och nymalen svart­peppar.
  3. Ställ röran i kylskåpet och fyll krustaderna precis innan servering.
  4. Toppa med de sparade räkorna och en liten dillvippa. Servera direkt till bubblet eller till ett glas vitt.

Recept och foto: Catarina König

Annons