Saffransflarn med vispgrädde och rårörda lingon
06 okt, 2023
AvAnna Wendt
Tunna saffransflarn gör sig extra bra med vispgrädde och rårörda lingon. Gott, sött och mysigt till minglet!
Annons
Saffransflarn med vispgrädde och rårörda lingon
Låt gästerna toppa sina egna flarn.
Ca 24 stycken
Annons
Du behöver:
75 g smör
1 pkt saffran, à ½ g
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk vispgrädde eller mjölk
2 msk ljus sirap
1 krm bakpulver
Till servering:
1 ½ dl frysta lingon
½ dl strösocker
2 dl vispgrädde
Gör så här:
- Mät upp frysta lingon och socker i en bunke. Blanda och låt stå tills lingonen tinat. Rör tills sockret smält.
- Sätt ugnen på 175 °. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör i saffranet. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smet.
- Klicka ut teskedsstora klickar av smeten, med mellanrum på plåtar med bakplåtspapper, ca 12 på varje (de flyter ut en del). Grädda mitt i ugnen i 5–7 minuter eller tills gyllene. Låt flarnen kallna och lossa dem från pappret.
- Vispa grädden. Servera flarnen på fat med vispad grädde och rårörda lingon.
Foto: Lisa Björner
Annons