Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Saffransflarn med vispgrädde och rårörda lingon

06 okt, 2023
AvAnna Wendt
Recept på saffransflarn med vispgrädde och rårörda lingon
Tunna saffransflarn gör sig extra bra med vispgrädde och rårörda lingon. Gott, sött och mysigt till minglet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Saffransflarn med vispgrädde och rårörda lingon

Låt gästerna toppa sina egna flarn.

Låt gästerna toppa sina saffransflarn med vispgrädde och rårörda lingon

Ca 24 stycken

Annons

Du behöver:

75 g smör
1 pkt saffran, à ½ g
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk vispgrädde eller mjölk
2 msk ljus sirap
1 krm bakpulver

Till servering:

1 ½ dl frysta lingon
½ dl strösocker
2 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Mät upp frysta lingon och socker i en bunke. Blanda och låt stå tills lingonen tinat. Rör tills sockret smält.
  2. Sätt ugnen på 175 °. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör i saffranet. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smet.
  3. Klicka ut teskedsstora klickar av smeten, med mellanrum på plåtar med bakplåtspapper, ca 12 på varje (de flyter ut en del). Grädda mitt i ugnen i 5–7 minuter eller tills gyllene. Låt flarnen kallna och lossa dem från pappret.
  4. Vispa grädden. Servera flarnen på fat med vispad grädde och rårörda lingon.

Foto: Lisa Björner

Annons