Middagens kryddiga kotlettspett blir läcker wrap till lunch
05 jan, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Middagens kryddiga kotlettspett med couscous blir nästa dags oslagbart enkla lunch – en matig wrap med hummus.
Annons
Middag
Kryddiga kotlettspett med couscous
Skiva rödlöken tunt och låt dra i iskallt vatten så får du en mildare löksmak.
2 portioner
Annons
Du behöver:
4 tunna kotletter
Marinad:
1 vitlöksklyfta
2 tsk za’atar
2 msk olivolja
Couscous med grönsaker:
2 ½ dl buljong
2 dl pärlcouscous
½ dl olivolja + olja till stekning
2 msk färskpressad citronsaft
Salt och nymalen
Svartpeppar
1 kg morötter
2 vitlöksklyftor
1 msk za’atar
1 rödlök
Garnering:
Färsk mynta
Färsk koriander
Gör så här:
- Ansa och skär varje kotlett i 2–3 långa strimlor. Krossa vitlöken till marinaden och blanda med za’atar och olivolja.
- Koka upp buljongen, tillsätt couscous. Koka upp, lägg på ett lock och stäng av värmen. Låt couscousen stå och svälla i ca 5 minuter. Vänd ner olja och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
- Skala och skär morötterna i avlånga bitar. Stek bitarna i olja i en panna med lite krossad vitlök och za’atar. De ska inte bli för mjuka!
- Skala och skär rödlöken i tunna skivor och blanda med couscousen och hälften av morötterna (spar resterande till lunch följande dag).
- Trä upp köttet på spett och stek i ca 2 minuter på varje sida i en grillpanna. Servera hälften av spetten med couscous toppat med kryddgrönt och spar resten till nästa dag.
Lunch
Wraps med hummus och kotlett
Supersnabb och jättegod lunch!
2 portioner
Annons
Du behöver:
2 grova flatbröd
100 g färdig hummus
Grönsallad:
Stekta morötter (från föregående dag)
Za’atar-spett (från föregående dag)
Gör så här:
- Värm bröden och bred lite hummus över dem. Toppa med sallad, morötter och za’atar-köttet skuret i skivor.
Foto: Line Falck
Annons