Läckra rödbetstunnbröd
06 sep, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Läckra och goda rödbetsrunnbröd passar utmärkt till tacos eller till wraps. Fyll med gott och njut!
Annons
Rödbetstunnbröd
Vansinnigt vackra och goda, perfekta till tacos eller som wraps. Du behöver en särskild kavel för att få riktigt tunna bröd.
6 stycken
Annons
Du behöver:
20 g jäst
1 ¼ dl rödbetsjuice
1 msk socker
120 g rödbetor
325 g (ca 5 ½ dl) vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk olivolja, till stekning
Gör så här:
- Lös upp jästen i en skål med rödbetsjuice och socker. Skala rödbetorna och riv dem fint. Häll rivet i skålen tillsammans med mjöl och salt, och knåda degen tills den är slät och smidig, gärna i bakmaskin. Låt degen vila övertäckt i rumstemperatur i cirka en timme, till dubbel storlek.
- Stjälp ut degen på mjölat bord, dela den i sex lika stora bitar och kavla ut dem med en kavel för tunt tunnbröd.
- Stek bröden ett i taget i lite olja i het panna 1–2 minuter på varje sida. Bröden ska bubbla upp och bli gyllene.
Foto: Betina Hastoft
Annons