Kryddiga köttbullar
14 apr, 2023
AvLine Holt Nielsen
Trä de kryddiga köttbullarna på spett så blir det enklare att äta dem med en hand utan kladd. Smidigt och enkelt!
Annons
Kryddiga köttbullar
Smakrika köttbullar som kryddas med paprika, spiskummin och cayennepeppar.
18 stycken
Annons
Du behöver:
450 g nötfärs
3 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
½ tsk mald spiskummin
½ tsk cayennepeppar
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 dl kolsyrat vatten (kan ersättas med vanligt vatten)
Olivolja till stekning
Gör så här:
- Blanda köttet med pressad vitlök, paprika, spiskummin, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Vispa ägget lätt och blanda ner det.
- Lös upp bakpulvret i kolsyrat vatten (var försiktig, det fräser!) Tillsätt vattnet till färsblandningen och arbeta till en jämn smet. Låt smeten stå kallt i 30 min, gärna längre.
- Om du använder träspett, låt dem ligga i kallt vatten i 15 minuter så att de inte bränns i ugnen. Sätt ugnen på 180°. Forma köttbullar av smeten, ca 1 ½ msk till varje köttbulle.
- Bryn köttbullarna på alla sidor i olja i en stekpanna. Stick in träspett hela vägen genom köttbullarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek färdigt köttbullarna i ugnen i ca 10 minuter.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Annons