Kryddstekt kyckling med ananassalsa
05 jan, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Ge kycklingen en extra kick med både garam masala och chili – det gör sig otroligt bra med en frisk ananassalsa och avokado.
Annons
Kryddstekt kyckling med ananassalsa
Våga ta för dig i kryddhyllan!
Annons
4 portioner
Du behöver:
500 g kycklinginnerfilé
1 msk garam masala
½ tsk oregano
½ tsk chilipulver
Salt och nymald peppar
2 msk olivolja till stekning
Ananassalsa:
300 g färsk ananas
1 rödlök
4 stjälkar färsk mynta
2 lime, pressad saft
Salt och svartpeppar
Chilidressing:
2 dl grekisk yoghurt
1 msk chilisås
2 tsk flytande honung
1 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar
Till servering:
2 avokado
4 portioner ris
1 lime
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i mindre bitar och vänd runti kryddorna i en skål. Stek i olja i en stor panna tills kycklingen är genomstekt.
- Skala och tärna ananasen fint. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka myntan. Vänd ihop allt med pressad lime, salt och svartpeppar.
- Rör ihop yoghurt, chilisås, honung och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och skiva avokadorna. Lägg upp kycklingen med ris, salsa och avokado. Servera med såsen och lime i klyftor.
Foto: Columbus Leth
Annons