Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kryddstekt ­kyckling med ananassalsa

05 jan, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på kryddstekt kyckling med ananassalsa
Ge kycklingen en extra kick med både garam masala och chili – det gör sig otroligt bra med en frisk ananassalsa och avokado.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE besöker GondolenBrand logo
ELLE besöker Gondolen

Kryddstekt ­kyckling med ananassalsa

Våga ta för dig i kryddhyllan!

Kryddstekt kyckling med ananassalsa är en smakstark kombo
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Du behöver:

500 g kycklinginnerfilé
1 msk garam masala
½ tsk oregano
½ tsk chilipulver
Salt och nymald peppar
2 msk olivolja till stekning

Ananassalsa:

300 g färsk ananas
1 rödlök
4 stjälkar färsk mynta
2 lime, pressad saft
Salt och svartpeppar

Chilidressing:

2 dl grekisk yoghurt
1 msk chilisås
2 tsk flytande honung
1 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar

Till servering:

2 avokado
4 portioner ris
1 lime

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i mindre bitar och vänd runti kryddorna i en skål. Stek i olja i en stor panna tills kycklingen är genomstekt.
  2. Skala och tärna ananasen fint. Skala och finhacka röd­löken. Finhacka myntan. Vänd ihop allt med pressad lime, salt och svartpeppar.
  3. Rör ihop yoghurt, chilisås, honung och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och skiva avokadorna. Lägg upp kycklingen med ris, salsa och avokado. Servera med såsen och lime i klyftor.

Foto: Columbus Leth

Annons