Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kycklingsallad med avokado och misomajo

07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på kycklingsallad med avokado och misomajo
En grön och god kycklingsallad med avokado passar som komplement till i stort sett alla måltider – särskilt när den toppas med en otrolig misomajo!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga och heta snabbnudlarBrand logo
Lyxiga och heta snabbnudlar

Kycklingsallad med avokado och misomajo

Dressingen och kycklingen går att förbereda, sedan svänger du ihop salladen innan servering.

Så gör du en god kycklingsallad med avokado och misomajo

6 personer

Annons

Du behöver:

3 kycklingbröstfiléer
2 romansalladshuvuden
3 salladslökar
100 g sockerärter
1 gurka
2 avokado
2 nävar ärtskott
Salt och peppar

Misomajo:

2 dl sesamfrön
2 msk misopasta
1 tsk flytande honung
1 ½ dl majonnäs
1 msk sojasås
½ lime

Gör så här:

  1. Koka kycklingbröstfiléerna i lättsaltat vatten i ca 12 minuter. Stäng av värmen och låt kycklingbröstfiléerna ligga kvar i ytterligare 8–12 minuter tills de är genomkokta. Ta ut dem och låt dem svalna lite. Dra isär köttet med två gafflar.
  2. Misomajo: Rosta sesamfröna i en torr, het panna i 2–3 minuter tills de doftar och knäpper lite lätt. Låt svalna något. Spara hälften till servering och krossa resten grovt i en mortel.
  3. Rör ihop misopasta med honung i en skål. Rör ner majonnäs och krossade sesamfrön och smaka av med soja och färskpressad lime.
  4. Skölj och plocka salladen. Skölj och finhacka salladsöken. Skölj sockerärter och skär på längden. Skölj gurkan och skär i skivor. Dela avokadon, ta bort kärnan och skär avokadoköttet i skivor.
  5. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med gurka, sockerärtor, avokado, salladslök, kycklingstrimlor, sesamfrön och misomajo. Garnera med ärtskidor och smaka av med salt och peppar.

Foto: Rikke Westesten, Peter Kamm

Annons