Kycklingsallad med avokado och misomajo
07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
En grön och god kycklingsallad med avokado passar som komplement till i stort sett alla måltider – särskilt när den toppas med en otrolig misomajo!
Annons
Kycklingsallad med avokado och misomajo
Dressingen och kycklingen går att förbereda, sedan svänger du ihop salladen innan servering.
6 personer
Annons
Du behöver:
3 kycklingbröstfiléer
2 romansalladshuvuden
3 salladslökar
100 g sockerärter
1 gurka
2 avokado
2 nävar ärtskott
Salt och peppar
Misomajo:
2 dl sesamfrön
2 msk misopasta
1 tsk flytande honung
1 ½ dl majonnäs
1 msk sojasås
½ lime
Gör så här:
- Koka kycklingbröstfiléerna i lättsaltat vatten i ca 12 minuter. Stäng av värmen och låt kycklingbröstfiléerna ligga kvar i ytterligare 8–12 minuter tills de är genomkokta. Ta ut dem och låt dem svalna lite. Dra isär köttet med två gafflar.
- Misomajo: Rosta sesamfröna i en torr, het panna i 2–3 minuter tills de doftar och knäpper lite lätt. Låt svalna något. Spara hälften till servering och krossa resten grovt i en mortel.
- Rör ihop misopasta med honung i en skål. Rör ner majonnäs och krossade sesamfrön och smaka av med soja och färskpressad lime.
- Skölj och plocka salladen. Skölj och finhacka salladsöken. Skölj sockerärter och skär på längden. Skölj gurkan och skär i skivor. Dela avokadon, ta bort kärnan och skär avokadoköttet i skivor.
- Lägg upp salladen på ett fat och toppa med gurka, sockerärtor, avokado, salladslök, kycklingstrimlor, sesamfrön och misomajo. Garnera med ärtskidor och smaka av med salt och peppar.
Foto: Rikke Westesten, Peter Kamm
Annons