Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kycklingspett med sataysås

24 maj, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på kycklingspett med sataysås
Columbus Leth
Ta med läckra kycklingspett på picknicken och doppa i en magisk sataysås. Glöm inte att pressa lime över!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröraBrand logo
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröra

Kycklingspett med sataysås

Spetten är smakrika och lätta att äta utan bestick, perfekt för picknicken.

Kycklingspett med sataysås är kanon att ta med på picknicken
Columbus Leth
Annons

12 spett

Du behöver:

2 msk röd currypasta
1 tsk malen gurkmeja
1 msk strösocker
2 msk limesaft
1 vitlöksklyfta
3 cm färsk ingefära
3 dl kokosmjölk
½ dl soja
4 kycklingbröstfiléer

Sataysås:

1 dl jordnötssmör med bitar
1 msk röd currypasta
1 dl kokosmjölk
3 msk limesaft
1 msk flytande honung
1 msk fisksås

Till servering:

1 lime
1 vattenmelon

Gör så här:

  1. Rör ihop en marinad av röd currypasta, gurkmeja, socker och limesaft i en skål. Skala vitlök och ingefära och riv fint. Vänd ner vitlök, ingefära och kokosmjölk i marinaden, och smaka av med soja. Skär kycklingfiléerna i tre långa strimlor vardera. Lägg i marinaden i 15 minuter (eller över natten, i kylen). Trä upp kycklingstrimlorna på 12 träspett, och stek i rikligt med olja i 8–10 minuter, tills gyllene och genomstekta.
  2. Rör ihop jordnötssmör, röd currypasta, ­kokosmjölk, limesaft, honung och fisksås och smaka av. Gör gärna såsen direkt i en burk med lock, så är den lätt att ta med.
  3. Servera kycklingspetten med sataysås, limeklyftor och bitar av vattenmelon.

Foto: Columbus Leth

Annons