Kycklingspett med sataysås
24 maj, 2024
AvLouisa Lorang
Ta med läckra kycklingspett på picknicken och doppa i en magisk sataysås. Glöm inte att pressa lime över!
Annons
Kycklingspett med sataysås
Spetten är smakrika och lätta att äta utan bestick, perfekt för picknicken.
Annons
12 spett
Du behöver:
2 msk röd currypasta
1 tsk malen gurkmeja
1 msk strösocker
2 msk limesaft
1 vitlöksklyfta
3 cm färsk ingefära
3 dl kokosmjölk
½ dl soja
4 kycklingbröstfiléer
Sataysås:
1 dl jordnötssmör med bitar
1 msk röd currypasta
1 dl kokosmjölk
3 msk limesaft
1 msk flytande honung
1 msk fisksås
Till servering:
1 lime
1 vattenmelon
Gör så här:
- Rör ihop en marinad av röd currypasta, gurkmeja, socker och limesaft i en skål. Skala vitlök och ingefära och riv fint. Vänd ner vitlök, ingefära och kokosmjölk i marinaden, och smaka av med soja. Skär kycklingfiléerna i tre långa strimlor vardera. Lägg i marinaden i 15 minuter (eller över natten, i kylen). Trä upp kycklingstrimlorna på 12 träspett, och stek i rikligt med olja i 8–10 minuter, tills gyllene och genomstekta.
- Rör ihop jordnötssmör, röd currypasta, kokosmjölk, limesaft, honung och fisksås och smaka av. Gör gärna såsen direkt i en burk med lock, så är den lätt att ta med.
- Servera kycklingspetten med sataysås, limeklyftor och bitar av vattenmelon.
Foto: Columbus Leth
Annons