Lammkotletter med löksallad och yoghurtkräm
24 feb, 2023
AvLouisa Lorang
AvEva Boström
Det är alltid lite lyxigt att servera lammkotletter. Extra gott blir det om de serveras med en frisk löksallad, yoghurtkräm och naanbröd.
Annons
Lammkotletter med löksallad och yoghurtkräm
Frisk löksallad och yoghurtkräm med getost gör lammkotletterna ännu godare.
4 portioner
Annons
Du behöver:
12 lammkotletter
2 msk olivolja, till stekning
Salt
Löksallad:
½ dl citronsaft
1 msk strösocker
2 rödlökar
2 nävar slätbladig persilja
2 nävar färsk mynta
Yoghurtkräm:
200 g mjuk färsk getost
4 dl grekisk yoghurt, 10%
Salt
Till servering:
1 msk olivolja
1 msk svartkummin (nigella)
2 msk sambal oelek
2 naanbröd
Gör så här:
- Löksallad: Rör ihop citronsaft och socker i en skål. Skala lökarna, skär tunna skivor och vänd ner i marinaden. Låt dra 10–15 minuter. Plocka persilja och mynta grovt. Vänd ihop lök och örter precis innan servering.
- Lammkotletter: Stek kotletterna i olja i en stekpanna på hög temperatur i 8–12 minuter, tills gyllenbruna med rosa kärna. Salta.
- Yoghurtkräm: Vispa osten krämig med lite av yoghurten. Rör ner resten av yoghurten och smaka av med salt.
- Servering: Lägg upp yoghurten i djupa tallrikar och ringla olivolja över. Fördela lammkotletterna i tallrikarna och fyll på med löksallad. Strö svartkumminfrön över och servera sambal oelek på sidan. Naanbröd är gott till.
Foto: Columbus Leth, Lisa Björner
Annons