Lasagne med chorizo och tre sorters ost
23 jan, 2025
AvLouisa Lorang
Förutom smakrik chorizo gömmer sig här också hela tre sorters ostar i såsen – och lite grön chili som blir pricken över i!
Annons
Lasagne med chorizo och tre sorters ost
Den här lasagnen är fylld med hela tre sorters ost – en dröm för alla ostälskare!
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter + tid i ugnen
Du behöver:
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
300 g färsk chorizo
Lite olivolja till stekning
200 g färska lasagneplattor
2 nävar bladpersilja
100 g parmesan
2 msk mjukt smör
3 msk ströbröd
Ostsås:
100 g gruyère
100 g parmesan
75 g pecorino
1 färsk grön chili
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
Salt och peppar
Gör så här:
- Ostsås: Riv de tre ostsorterna grovt och ställ åt sidan. Finhacka chilin.
- Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Vispa tills såsen är slät och krämig. Vänd ner all ost i såsen och rör runt tills den smält. Ta kastrullen från värmen, smaka av med salt, peppar och chili.
- Skär löken i tunna klyftor. Skiva vitlöken fint. Kläm ut köttet ur chorizon. Stek chorizofärs, lök och vitlök i lite olja tills allt fått fin färg.
- Sätt ugnen på 185º. Häll lite ostsås i botten av en ugnsform och lägg ett lager lasagneplattor ovanpå. Häll lite mer ostsås över lasagneplattorna och fördela sedan chorizoblandningen ovanpå. Bygg lager på lager tills fyllningen är slut, avsluta med ostsås.
- Finhacka persiljan och riv parmesanen grovt. Blanda båda med smör och ströbröd i en skål och fördela blandningen över lasagnen.
- Grädda lasagnen i ugnens nedre del i ca 30 minuter. Låt den svalna lite före servering.
Foto: Rikke Westesen
Annons