Lättlagad krämig lasagnette
24 nov, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Lasagne är en favoriträtt hos många men det tar ju tid att göra. Denna lättlagade lasagnette är en snabbare variant med farfalle istället för lasagneplattor!
Annons
Krämig lasagnette
Lasagnette är en lite snabbare variant av lasagne med farfalle istället för lasagneplattor.
Annons
4 portioner
Du behöver:
250 g farfalle
1 mozzarella
Köttfärssås:
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
½ zucchini
1 msk olivolja, till stekning
450 g nötfärs
2 msk vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1 msk herbes de Provence
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 tsk strösocker
1 msk balsamvinäger
2 dl färdig köttbuljong
2 ½ dl standardmjölk
Salt och svartpeppar
Till servering:
1 näve bladpersilja
Gör så här:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna, skär i små tärningar. Skölj zucchini, skär i små tärningar. Fräs lök, vitlök, morötter och zucchini i olja i en stekpanna på medelvärme i 3–4 minuter.
- Tillsätt nötfärs, höj värmen och bryn färsen väl. Tillsätt mjöl, paprika och herbes de Provence och rör om noga. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, socker och vinäger och rör om. Tillsätt buljong och mjölk och låt såsen koka upp. Sänk till medelvärme och låt såsen puttra under lock i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200° och smörj en ugnsform med lite smör. Vänd runt pastan i köttfärssåsen i pannan och häll sedan allt i formen. Tillaga lasagnetten i 25 minuter.
- Skär mozzarellan i bitar. Ta ut lasagnetten och fördela den skivade mozzarellan ovanpå. Ställ tillbaka formen i ugnen i ca 10 minuter, tills pastan är genomkokt och osten är gyllene.
- Ta ut lasagnetten, låt den svalna och sätta sig en stund. Strö över nyhackad persilja innan servering.
Foto: Columbus Leth
Annons