Lättlagad kycklingfajita med pasta
03 dec, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Den här kycklingfajitan med pasta lagar sig själv i ugnen och är ett suveränt alternativ till fredagstacon! En ny familjefavorit!
Annons
Kycklingfajita med pasta
En lättlagad ugnsrätt med mustiga mexikanska smaker.
Annons
4 portioner
Tid: 25 minuter + tid i ugnen
Du behöver:
300 g pasta, t ex farfalle
500 g kycklingbröstfilé
1 guk lök
1 vitlöksklyfta
3 paprikor, gärna olika färger
2 msk olivolja till stekning
2 msk fajitakrydda
½ tsk rökt paprika
salt och peppar
1 ½ msk tomatpuré
2 ½ dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
100 g riven cheddar
Till servering:
1 näve hackad persilja
½ tsk torkade chiliflakes
Gör så här:
- Koka pastan och låt den rinna av. Spara 1 dl av kokvattnet.
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, finhacka lök och vitlök. Skär paprikorna i små tärningar.
- Stek kycklingbitarna i olja i en djup panna tillsammans med fajitakrydda, rökt paprika, salt och peppar i ett par minuter tills kycklingen är lätt brynt. Tillsätt lök, vitlök och paprikatärningarna och stek i ytterligare 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, buljong och grädde och låt såsen koka upp. Sänk plattan till medelvärme och låt såsen småkoka i 10 minuter tills den tjocknar något.
- Sätt ugnen på 210°. Vänd ner pastan i såsen och häll allt i en ugnsform. Strö över riven cheddar och gratinera rätten i 20 minuter tills osten är gyllene.
- Servering: Strö finhackad persilja och chiliflakes över rätten precis före servering.
Foto: Columbus Leth
Annons