Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Lättlagad trerättersmeny med smak av vår

27 mar, 2025
AvRedaktionen ELLE
Lättlagad trerättersmeny med smak av vår
Bjud på en festlig meny med våriga smaker. Först tarteletter med stuvade grönsaker och sparris, sedan lammfilé med ugnsrostad klyftpotatis och till sist en smarrig citronmoussetårta, toppad med godisägg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlarBrand logo
Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlar

Vi har satt ihop en lättlagad trerätters med smak av vår favoritårstid – våren! Börja med att servera tarteletter med stuvade primörer som sparris, morötter och ärtor. Till varmrätt blir det klassiska smaker med lammfilé och ugnsrostad klyftpotatis, som här får friskt sällskap av en blomkålssallad med mynta. Desserten är dock vår favorit, för nu bjuds på maffig citronmoussetårta på saftig botten. Toppa med påskägg för att komma i rätt stämning!

Tarteletter med stuvade primörer

Tarteletter med stuvade primörer
Columbus Leth

De små portionspajererna passar utmärkt som förrätt eller en bufférätt.

Annons

Recept: Tarteletter

Lammfilé med ugnsrostad klyftpotatis

lammfilé med ugnsrostad klyftpotatis och blomkålssallad
Columbus Leth

Ett tips är att servera med en god, hemmagjord tzatziki till rätten.

Recept: Lammfilé med klyftpotatis

Citronmoussetårta med påskägg

Citronmoussetårta med påskägg
Columbus Leth

En vacker och maffig tårta med hög wow-faktor!

Recept: Citronmoussetårta

Annons