Lättlagad trerättersmeny med smak av vår
27 mar, 2025
AvRedaktionen ELLE
Bjud på en festlig meny med våriga smaker. Först tarteletter med stuvade grönsaker och sparris, sedan lammfilé med ugnsrostad klyftpotatis och till sist en smarrig citronmoussetårta, toppad med godisägg.
Annons
Vi har satt ihop en lättlagad trerätters med smak av vår favoritårstid – våren! Börja med att servera tarteletter med stuvade primörer som sparris, morötter och ärtor. Till varmrätt blir det klassiska smaker med lammfilé och ugnsrostad klyftpotatis, som här får friskt sällskap av en blomkålssallad med mynta. Desserten är dock vår favorit, för nu bjuds på maffig citronmoussetårta på saftig botten. Toppa med påskägg för att komma i rätt stämning!
Tarteletter med stuvade primörer
De små portionspajererna passar utmärkt som förrätt eller en bufférätt.
Annons
Recept: Tarteletter
Lammfilé med ugnsrostad klyftpotatis
Ett tips är att servera med en god, hemmagjord tzatziki till rätten.
Recept: Lammfilé med klyftpotatis
Citronmoussetårta med påskägg
En vacker och maffig tårta med hög wow-faktor!
Recept: Citronmoussetårta
Annons