Lax- och torskspett med chimichurri
24 maj, 2024
AvEva Boström
Grillspett är en favorit på gallret, det går snabbt och det är så gott! Ge dessa lax- och torskspett med chimichurri en chans i sommar, du kommer inte ändra dig!
Annons
Lax- och torskspett med chimichurri
Smakrik chimichurrisås med chili, vitlök och örter är perfekt till fiskspetten.
Annons
4 portioner
Du behöver:
Fiskspett:
500 g laxfilé i portionsbitar
400 g torskfilé
1 dl olja
1 citron, rivet skal och saft
2 paprikor i olika färger
1 krm kajennpeppar
1 tsk salt
Chimichurri:
2 schalottenlökar
1 dl färsk oregano
2 dl persilja
2 vitlöksklyftor
1 färsk röd chilifrukt
½ dl vitvinsvinäger
½ msk flytande honung
1 lime, finrivet skal och saft
2 dl olivolja
1 tsk salt
Till servering:
Majonnäs
Kokt potatis
Sallad
Gör så här:
- Skär fisken i 3 x 3 cm stora kuber. Blanda olja med rivet citronskal och pressad citron. Lägg ner fiskbitarna i en påse och vänd runt så alla bitar täcks av marinad.
- Skär paprikan i bitar och varva med fiskbitarna på spett. Paprikabitarna ska vara lite större än fisken.
- Chimichurri: Grovhacka schalottenlöken och örterna. Finhacka vitlöken. Dela chilin, ta bort kärnorna och finhacka. Mixa alla ingredienser till chimichurrisåsen i en matberedare med kniv. Salta.
- Pensla först fiskspetten med olja och lägg dem sedan på ett fiskgaller, lägg det på grillen. Grilla ca 3 minuter per sida. Salta och peppra.
- Häll lite sås över spetten och ställ fram resten på bordet. Servera med kokt potatis, majonnäs, och en sallad.
Foto: Lisa Björner
Annons