Laxsashimi med sojadressing och ingefärsmajonnäs
25 aug, 2023
AvCatarina König
Salmalax har en väldigt ren och fin smak som växer när den matchas med magisk sojadressing och ingefärsmajonnäs.
Annons
Laxsashimi med sojadressing och ingefärsmajonnäs
Laxen matchas med fräscha smaker som lime, ingefära och gurka.
4 portioner
Annons
Du behöver:
300 g salmalax
½ dl gurka, fint hackad
12–16 skivor rättika, tunt hyvlade
Sojadressing:
½ dl ljus japansk soja
½ vitlöksklyfta, riven
1 tsk sesamolja
1 tsk röd chili, finhackad
½ lime, pressad saft
Ingefärsmajonnäs:
1 dl majonnäs
1 tsk färsk riven ingefära
2 tsk gul eller grön srirachasås
Topping:
Alfalfagroddar
Koriander
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här:
- Blanda ihop ingredienserna till sojadressingen. Ställ den åt i sidan.
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna på medelhög värme tills de blir gyllene.
- Blanda ingredienserna till majonnäsen, smaka av och lägg i en liten spritspåse i kylen. Skala och skär gurkan i små tärningar.
- Skala och hyvla rättikan tunt med en mandolin och lägg i en liten skål med iskallt vatten. Ställ i kylen.
- Skär laxen i tunna skivor och fördela på tallrikar. Skeda på sojadressing, lägg på gurkbitar och klicka på ingefärsmajonnäs. Toppa med alfalfagroddar, koriander, rostade sesamfrön och isad rättika.
Foto: Catarina König
Annons