5 lyxlagade rätter till minipris
Att använda billiga basvaror i grunden och sedan låta lyxiga tillbehör lyfta rätten är ett bra sätt att spara in några slantar när det ska bjudas på middag. Det måste inte vara dyrt bara för att det är gott och här är bevisen. Som den här gröna goda soppan som toppas med rostat bovete, färsk dill och tryffelolja. Eller varför inte pasta penne med tomatpesto och chorizo, även den en enkel rätt med massor av smak. Laxgratängen på listan är dessutom busenkel att göra då allt tillagas i en och samma form. Vår favorit är panerad kyckling som serveras med ugnsrostad potatis och dressing, så enkelt men helt otroligt gott. Självklart har vi med en efterrätt här också – plommongalette med amaretto. En dessert som smakar så mycket mer än vad den kostar!
PANERAD KYCKLING MED UGNSROSTAD POTATIS
Kycklingen blir härligt spröd när den paneras och steks. Potatisen som toppas med en enkel och god dressing gör den här rätten komplett.
Recept på panerad kyckling>>
GRÖN SOPPA MED DILL OCH TRYFFEL
Soppan är frisk både i smak och färg och görs på nyttigheter som broccoli, spenat och gröna ärter. Extra god blir den med knaprigt bovete och tryffelolja på toppen.
Recept på god grön soppa>>
LAXGRATÄNG MED SPARRISBROCCOLI OCH SENAPSKRÄM
Allt i en form – det blir inte mycket enklare att laga en smakrik måltid. Den här gratängen serveras med en riktigt god senapskräm till.
Recept på laxgratäng>>
PASTA PENNE MED TOMATPESTO OCH CHORIZO
Den spanska korven och tomat är riktigt bra smakkompisar som smakar allra bäst ihop med din favoritpasta.
Recept på pasta penne med chorizo>>
PLOMMONGALETTE MED AMARETTO
Den vackert gyllene galetten gör sig som allra bäst med en riktigt god vaniljglass! En efterrätt som alltid är uppskattad!